FarmersDirectCoffee

#
Traceerbare, kwalitatieve en duurzame koffie door het volledig transparant maken van de koffieketen via een open source blockchain.
Cees Homburg, Roland de Koning en Ward de Groote, CEO, CFO, COO

FarmersDirectCoffee

Duurzame koffie, met een eerlijke prijs voor de boer. Via de Farmers App worden boeren getraind in het hebben van een betere oogst en het maken van lagere kosten.

FarmersDirect Coffee Coalition is opgericht door verschillende ondernemers die de koffiewereld willen innoveren en hervormen. Zo helpen ze koffieboeren bij een optimalere teelt van gezonde gewassen. De koffieboeren werken bijvoorbeeld met een speciaal ontwikkelde Farmers App, hiermee worden zij getraind in een betere productie, ontvangen zij verbetersuggesties, hebben zij meer financiële inzichten en worden zij getraind in regeneratieve teelt. Herkomst, kwaliteit en prijzen van elke koffieboon transparant en traceerbaar. Daarmee ontstaan korte controleerbare lijnen en een nieuwe realiteit.

FarmersDirect Coffee is het eerste koffiebedrijf waar de boeren en coöperaties mede-eigenaar van het platform zijn, doordat zij (winst)aandelen verkrijgen voor het leveren van koffiebonen en daarnaast de mogelijkheid hebben om extra aandelen in te kopen.

Een ware Coffee Coalition waar ook partners als Cordaid en WUR bij zijn aangesloten. FarmersDirect Coffee is het eerste B2B koffiebedrijf, mede opgericht door de oprichter van UTZ, dat de waardeketen van zaadje tot kopje volledig beheerst. Word ook onderdeel van de FarmersDirect Coffee Coalition!

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Bolsward

Andere sociale enterprises in de branche Zakelijke dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •