PlaytoWork

#
PlaytoWork brengt net afgestudeerde mbo-ers in contact met werkgevers via gegamificeerde assessments
Max Boodie van PlaytoWork

PlaytoWork

PlaytoWork zorgt voor een snellere en betere matching van jonge mensen en werkgevers door het ontsluiten van succesvolle gedragsvoorspellers naast cv en persoonskenmerken.

PlaytoWork maakt de verbinding tussen jonge mbo’ers en de arbeidsmarkt op een innovatieve manier met als belofte het potentieel van de mbo’ers te ontsluiten en ze op een betere en snellere wijze in contact te brengen met werkgevers met echte, passende, banen. 

De arbeidsmarkt ontwikkelt zich van traditioneel matchen op CV en persoonskenmerken naar meer gedragsgerichte matching. In alle geledingen gaat het meer om een passende karakterologische fit waarbij de match op ‘hard skills’ aan relevantie gelijk blijft of afneemt. Veel werkgevers hebben een wervings- en/of selectievraagstuk afhankelijk van vraag en aanbod. Met werkgevers komen we tot een ‘wensprofiel’ van het succesvolle gedrag in een functie en deze wordt gekoppeld aan de profielen van de spelers. Zij zijn meer op zoek naar mentailiteitsprofielen dan fucntieprofielen. 

Voor werkgevers met een werving en/of selectievraagstuk levert PlaytoWork kort gezegd betere (gekwalificeerde) kandidaten met een lager afbreukrisico tegen lagere cost of hire.

Matching vindt plaats op zowel harde (leeftijd, studierichting, etc.) als zachte criteria (persoonlijkheid en gedrag). De serious games worden gebruikt om met name de zachte criteria effectief en efficiënt te ontsluiten naar zowel de jonge mbo’er, vergelijk het met een langdurig assessment,  als de werkgever. Voor zowel kandidaten als werkgevers is het platform landelijk inzetbaar en tegelijkertijd lokaal of regionaal in te zetten.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Technologie & telecom, Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •