English
De ondernemer achter Binthout

"Wij geloven dat Nederlands hout de potentie heeft om te dienen als grondstof voor onze producten. Door het hout toe te passen in producten slaan we niet alleen co2 op, maar redden we het hout ook van de versnipperaar."

Binthout

Social Enterprise Binthout redt Nederlandse bomen van de versnipperaar en maakt prachtige designproducten van het hout. Handgemaakt en geproduceerd in Nederland, omdat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemers Karst Klein en Cor Wobma starten in 2013 Binthout vanuit een hart voor hout en mens. Van boom tot eindproduct creëren zij diverse werkzaamheden die passen bij de wensen en behoeften van mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Hierin werken ze samen met verschillende stichtingen.

In samenwerking met verschillende gemeenten kunnen zij Stadshout redden van de versnipperaar en verwerken tot producten die weer terugkomen in de nabije omgeving! De Social Return On Investment (SROI) is meetbaar in uren en opslag van co2. In samenwerking met Staatsbosbeheer zijn zij in een continue zoektocht om hun Hollands Hout in nieuwe toepassingen terug te laten komen. Goed design staat voorop!

Bezoek de website voor meer informatie.