SociBike

#
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan helpen door de productie en verkoop van elektrisch ondersteunde bakfietsen.
Peter Schouten, Oprichter 'SociBike'

SociBike

Bij SociBike willen we dat iedereen zichzelf, hun kinderen, honden en spullen gaat vervoeren met de elektrische bakfiets. Hiermee willen we niet alleen het kostenplaatje van onze klanten verminderen, maar ook ons steentje bij dragen aan het milieu. Laat de auto staan en pak de SociBike naar je werk, school of de winkel. SociBike bakfietsen zijn volledig te personaliseren in jouw smaak! Kies je eigen framekleur en wees uniek op de weg!

Hieronder vind je de kernwaarden waar SociBike voor staat:

100% Dutch Design
SociBike bakfietsen zijn kwaliteitsproducten van Nederlandse bodem. De bakfietsen worden volledig in Nederland gemaakt en geassembleerd. Wie kan er namelijk beter een bakfiets maken dan hét fietsland zelf?

Veiligheid voorop
Met een bakfiets van SociBike vervoer je jouw dierbaarste bezit. Of dat nou je kinderen zijn, kleinkinderen of je liefste viervoeter. Wij snappen dat veiligheid op nummer één staat. Daarom zijn de bakfietsen van SociBike voorzien van twee driepunts veiligheidsgordels, hydraulische schijfremmen waarmee je loeihard kan remmen en speciaal ontwikkelde wielbeschermers zodat er niets tussen de spaken kan komen.

Eerlijke productie
SociBike bakfietsen zijn naast kwaliteitsfietsen, ook fietsen met een verhaal. Zo worden de Socibike bakfietsen geassembleerd in onze eigen fabriek in Enkhuizen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze worden door ons opgeleid tot volwaardige e-bike monteurs, met als einddoel weer te kunnen instromen op de arbeidsmarkt.

 

Als eigenaar van een sociaal productiebedrijf kreeg Peter Schouten de opdracht voor zijn team om elektrische bakfietsen te assembleren. De medewerkers vonden dit erg leuk werk, maar de bakfietsfabrikant wilde wat anders gaan doen. Hij bood Peter de kans om de bakfiets zelf verder te ontwikkelen en in de markt te zetten.

En zo begon in 2016 de reis van Peter om een elektrische bakfiets te maken met een uniek verhaal. Een SociBike bakfiets is namelijk niet zomaar een bakfiets, maar is een bakfiets met een maatschappelijke insteek. Zo worden de SociBike bakfietsen in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Peter heeft in zijn nabije omgeving ervaren wat het doet met mensen als zij aan de zijlijn komen te staan. Ze hebben geen reden om ’s ochtends uit hun bed te komen en ’s avonds, wanneer zij thuiskomen, kunnen zij niet trots zijn op datgeen wat zij die dag gedaan hebben. Dat is de reden dat wij bij SociBike geen mensen aannemen om de bakfiets te maken: wij maken bakfietsen om mensen aan te kunnen nemen. ¬

Zo ontstond de eerste SociBike elektrische bakfiets: de SociBike Compact. Een bakfiets die niet alleen de gebruiker een duwtje in de rug geeft door de Bafang middenmotor, maar ook degene die ‘m in elkaar zit een reden geeft om uit bed te komen.

De SociBike Compact bakfiets is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen en kleine tot middelgrote honden. Omdat we uit de markt regelmatig de vraag kregen naar een SociBike met een grotere bak, zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling hiervan. In 2023 werden de SociBike Family en SociBike Cargo geïntroduceerd. De SociBike Family biedt ruimte voor vier kinderen of twee grote honden, en de SociBike Cargo is een flatbed dat naar wens kan worden ingericht.

Met onze drie modellen kunnen we alle doelgroepen bedienen. En blije klanten én werknemers: daar draait het om bij SociBike!

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: Bakfiets, socibike, dogbike, klepje

  • Branche Productie & assemblage
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Enkhuizen

Andere sociale enterprises in de branche Productie & assemblage

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •