Sheltersuit

#
Sheltersuit maakt water- en winddichte jassen die kunnen veranderen in slaapzakken, omdat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient.
Bas Timmer, founder Sheltersuit

Sheltersuit

Sheltersuit maakt jassen met aanritsbare slaapzak voor daklozen en vluchtelingen. Geproduceerd door voormalige vluchtelingen en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gemaakt vanuit restmaterialen.

Het recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens. Dat is waar stichting Sheltersuit voor staat. Deze Nederlandse ‘humanitaire startup’ gebruikt innovatief Dutch Design om mensenlevens te beschermen tegen de natuur. De Sheltersuit is het icoon. Deze combinatie van jas, slaapzak en opbergtas maakt overleven mogelijk in barre weersomstandigheden. Maar Sheltersuit is meer: de gebruikte materialen zijn ‘geupcycled’, het is laagdrempelig door donaties van materialen door MVO-partners, de productie is van ‘mens tot mens’ waarbij vluchtelingen, daklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich inzetten voor de medemens in nood én Sheltersuit is een kledingmerk waarbij ontwerpen van Bas Timmer bijdragen aan het gratis beschikbaar stellen van Sheltersuits. Kortom: stichting Sheltersuit zet zich in voor het recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens en iedereen kan bijdragen aan onze beweging.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Mode, Productie & assemblage
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Enschede

Andere sociale enterprises in de branche Mode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •