PaperWise

#
PaperWise is een nieuwe generatie milieuvriendelijk, sociaal verantwoord papier en karton gemaakt van landbouwafval.
Peter van Rosmalen, Oprichter PaperWise

PaperWise

PaperWise is een nieuwe generatie milieuvriendelijk, sociaal verantwoord papier en karton gemaakt van landbouwafval. Voor al het drukwerk en verpakkingen. De milieu impact is 47% lager dan papier van bomen en 29% lager dan recycled papier.

Bij de verwerking van gewassen, zoals rijst, graan, maïs en suikerriet blijft 80% van de plant in de vorm van stengels en bladeren (landbouwafval) onbenut. Wereldwijd komen er jaarlijks miljarden tonnen landbouwafval beschikbaar. Het overgrote deel wordt momenteel verbrand. In de westerse wereld gebeurt dit in biomassa centrales. In arme delen van de wereld worden deze reststromen in de openlucht verbrand. Hierdoor gaan waardevolle grondstoffen verloren, komt onnodig CO2 vrij en ontstaat milieuvervuiling naar bodem en lucht.

Landbouwafval is een secundaire grondstof en komt jaarlijks beschikbaar. Door landbouwafval in te zetten als grondstof voor papier en karton haalt Paperwise voedsel en de grondstof voor papier en karton van dezelfde plant en hetzelfde stuk land. Dit is in ecologisch opzicht veel logischer en beter. Daarnaast organiseert Paperwise een systeem om kleinschalige arme boeren in ontwikkelingslanden een vergoeding voor landbouwafval te geven, 80% van het gewas.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Productie & assemblage
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Weert

Andere sociale enterprises in de branche Productie & assemblage

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •