TriUnity

#
Wij hebben als doel 75 jongeren met autisme te begeleiden naar een zelfstandig bestaan, door hun specifieke vaardigheden te ontwikkelen, en te begeleiden tot en tijdens betaalde arbeid.
Mireille Hopman, Oprichter TriUnity

TriUnity

Jongeren met autisme hebben vaak specialistische talenten, maar doordat ze minder passen in het onderwijssysteem komen ze met achterstand op de arbeidsmarkt. Hierdoor is het opbouwen van een zelfstandig bestaan veel moeilijker.

Luc sloot zijn middelbare school af met 3 negens. Klaar voor de toekomst zou je zeggen, maar door zijn autisme werd Luc nergens toegelaten. Wel in de nieuwe Wajong en dagbesteding leek zijn toekomst. “Dat past toch niet?” dachten wij.

TriUnity biedt een leer/ontwikkeltraject op HBO- of WO-niveau, in samenwerking met opleidingsinstituut LOI. Na een uitgebreide intake start de opleiding. Daarnaast werken de jongeren aan hun eigen werkervaringsportfolio en worden getraind in arbeids- en sociale vaardigheden. Vanuit deze werkervaring

Jongeren en werkgevers mogen rekenen op professionele begeleiding op het gebied van autisme.

Door een levensbrede aanpak ontwikkelen jongeren zich in eigen tempo, passend bij hun capaciteiten. Daarbij wordt gekeken naar talenten en mogelijkheden, niet naar beperkingen.

Samen met overige stakeholders bepalen we de haalbaarheid van de maatschappelijke business case en wordt opschaling verder vorm gegeven. Triunity is een stichting zonder winstoogmerk.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Onderwijs
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Malden

Andere sociale enterprises in de branche Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •