Leeruniek

#
Leeruniek wil het fundament van iedere basisschool versterken, zodat elk kind de kans krijgt om zich naar zijn of haar volledige potentieel te ontwikkelen. 
Jelte de Jongh, Oprichter Leeruniek

Leeruniek

Leeruniek gelooft in een wereld waarin ieder kind een gelijke kans krijgt dankzij uitstekend onderwijs. Daartoe stelt zij scholen in staat om brede kindontwikkeling te volgen en stimuleren.

Kansengelijkheid in het onderwijs is goed voor iedereen. Vanuit die gedachte gingen de 2 oprichters van Leeruniek te werk. Jelte de Jongh onderzocht op Harvard hoe je op een verantwoorde manier technologie kan inzetten voor gepersonaliseerd leren. Mede-oprichter Michiel de Haan, 4e generatie in een onderwijsgezin, wilde zijn software-kennis inzetten voor het basisonderwijs.
Met een team van leraren en oud-bestuurders ontwikkelden ze de learning analytics-technologie voor Leeruniek. In de eerste 4 jaar sloot al 1 op de 5 basisscholen zich aan. Voordelen voor leraren? Makkelijker inzicht in de brede ontwikkeling van het kind, en meer tijd voor persoonlijke begeleiding.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Onderwijs, Technologie & telecom
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •