Libre Foundation

#
Met de winst zet Libre Foundation leiderschapstrainingen op voor lokale leiders in ontwikkelingslanden.
Rene Lemein, Libre Foundation

Libre Foundation

Organisaties als Cito, ANWB, Gemeente Den Haag, Vanderlande en Bouwmaat kiezen Libre als ze communicatietrainingen inkopen. Want ze doen ons werk uitstekend én ze zetten al de winsten om in trainingen voor hun buitenlandse doelgroep.

Oprichter Erik Bos is wakker geworden toen hij in 2000 in Zuid-Afrika heeft gewoond en gewerkt. Sinds hij armoede en sloppenwijken met eigen ogen heeft gezien, is hij zich met allerlei vrijwilligerswerk gaan inzetten voor minder bedeelden. Daarnaast heeft hij – eveneens rond die tijd - uitgevonden dat zijn professionele passie ligt bij trainen en coachen. Dat werd zijn beroep.

Na wat jaren moed verzamelen heeft hij het plan opgevat om het beste van twee werelden te combineren. Het kan allebei. Het is en-en. Zo ontstond in 2008 Libre Foundation. Ondertussen willen grote organisaties met ons samenwerken en kiezen ons als hun opleidingspartner. Inspirerende trainers en coaches - sommige met nationale bekendheid - sluiten zich aan en werken allen enkele dagen per jaar belangeloos mee. Onze deelnemers in ontwikkelingslanden vertellen ons over de doorgemaakte groei en de effecten daarvan op hún doelgroep. Vanuit OxfamNovib kwam in 2012 de waardering middels de eerste Simon Jelsma Award.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Onderwijs
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •