Fawaka Wereldburgerschap

#
Fawaka WereldBurgerschap wil wereldburgerschap in het onderwijs verankeren op alle scholen in Nederland
Miguel Heilbron, mede-oprichter Fawaka Wereldburgerschap

Fawaka Wereldburgerschap

Fawaka WereldBurgerschap biedt scholen een gestructureerde aanpak voor (wereld)burgerschapsonderwijs - voor directies, leerkrachten en leerlingen – onder andere aansluitend bij SDG Doel 4, Target 4.7.

In verschillende delen van Nederland gebruiken steeds meer scholen ‘WereldBurgerschap’ als kernthema in hun onderwijs. Internationaal heeft Nederland zich er ook aan gecommitteerd onderwijs in Wereldburgerschap te implementeren. Via de Verenigde Naties zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen aangenomen, waar ook de implementatie van Wereldburgerschap in het onderwijs onderdeel van uitmaakt (SDG Doel 4, Target 4.7, ‘Onderwijs voor duurzame ontwikkeling en wereldburgerschap’).

Alle basis- en middelbare scholen in Nederland zijn sinds kort verplicht in hun onderwijs op verschillende manieren aandacht te geven aan ‘Burgerschap’. Fawaka WereldBurgerschap nodigt scholen uit hier invulling aan te geven met ‘WereldBurgerschap’ – en biedt scholen hier een gestructureerde aanpak voor. Met expliciete aandacht voor o.a. inclusie en uitsluiting, mensenrechten en wereldperspectieven. Fawaka biedt onder andere Wereldburgerschap Jaartrajecten, waarbij scholen worden begeleid in het ontwikkelen van een gedegen visie en plan rondom (wereld)burgerschapseducatie én de implementatie hiervan.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Onderwijs
  • Impactgebied Sociale cohesie, Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •