Nieuws

Nieuwe koplopers binnen het netwerk!

Ondanks de onzekere periode neemt het aantal sociale ondernemingen in Nederland toe en groeit het netwerk van Social Enterprise NL. Iets om trots op te zijn! Graag stellen we jullie voor aan de koplopers die zich in de afgelopen maanden hebben aangesloten bij het netwerk. 

Gepubliceerd op 7 augustus 2020

Copiatek
Copiatek creëert banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door IT apparatuur op te halen door heel Nederland, deze op te knappen en verkopen of recyclen.

De Buurtcamping
De Buurtcamping versterkt buurten door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings in stadsparken te organiseren.

De Clique
De Clique biedt een grondstoffen service voor horeca en cateraars om het afval te scheiden en op te halen. De opgehaalde materiaalstromen worden op een zo efficiënt mogelijke manier verwerkt en gedistribueerd naar producenten van circulaire producten.

Devjo
In samenwerking met het bedrijfsleven, sportverenigingen en gemeenten faciliteert Devjo de doelgroep dak- en thuislozen om Tiny Houses te bouwen.

Enliven
Enliven laat mensen intrinsiek laten voelen wat de ander voelt. Door het toepassen van virtual reality als instrument in training, therapie en educatie.

Zuivere Koffie
Zuivere Koffie biedt gemotiveerde (ex-) gedetineerden een tweede kans door het leren van een ambacht. Zuivere Koffie is de enige biologische koffie ter wereld gebrand in de bajes.

Excess Materials Exchange
Excess Materials Exchange omschrijft zichzelf als een datingsite voor materialen en afvalstromen. Middels hun digitale platform brengen zij vraag en aanbod bij elkaar en geven een krachtige impuls aan circulaire ambities.

GOAL 3
GOAL 3 is op een missie om kwalitatieve gezondheidszorg beschikbaar te maken voor lage- en midden- inkomenslanden door doktoren en medici te ondersteunen met slimme, betaalbare, robuuste, digitale patienten monitoring systemen.

GroenCollect
Door middel van 100% elektrisch transport wordt gezorgd voor een duurzame inzameling van diverse reststromen. GroenCollect zorgt voor hoogwaardige toepassingen van de reststromen.

Jack Bean
Jack Bean versnelt  de transitie naar een duurzamer en meer plantaardig dieet door verkoop van plantaardige maaltijden in hun restaurant en via catering.

Life2
Life2 spaart de afvalberg door projectmeubilair een tweede leven te geven. De restylingswerkzaamheden worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Max's Organic Mints
Max's Organic Mints biedt een alternatief op reguliere mints door 100% natuurlijke en biologische mints aan te bieden.

Mesjokke
Mesjokke maakt absurd lekkere en ongekend eerlijke chocoladeproducten. Mesjokke verkrijgt de cacao door ‘Direct Trade’ wat betekent dat de bonen direct bij de cacaoboeren worden ingekocht.

Nic&Mic
Nic&Mic vertegenwoordigd merken met een positieve impact op milieu & mens. Alle handgemaakte producten zijn uniek, van hoge kwaliteit en altijd gemaakt van ogenschijnlijk waardeloze materialen. Werkgelegenheid creëren voor de makers in ontwikkelingslanden is het streven.

Nowa
Nowa staat voor No Waste. Nowa is de eerste circulaire sieradenlijn ter wereld met sieraden die gemaakt zijn van goud en zilver uit oude telefoons.

Project Cece
Project Cece bundelt de krachten van 200+ duurzame webshops door hun aanbod op één plek te verzamelen.

Rederij Kees
Rederij Kees brengt je goederen van a naar b. Snel, milieuvriendelijk en altijd met een glimlach. Met deze commerciële activiteiten biedt Rederij Kees werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Shop Like You Give A Damn
Shop Like You Give a Damn focust zich op het vinden, indexeren en het labelen van vegan, fair en duurzamere brands.

Zorgboerderij Slangenburg
Zorgboerderij Slangenburg zet zich in om mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt te voorzien van relevantie leer- en werkplekken. 

MOYU
MOYU maakt notitieboekjes van steenpapier. Door de duurzame productie van steenpapier ten opzichte van pulp-papier wordt er 67% CO2-uitstoot minder uitgestoten, geen water verbruikt, 85% energie bespaard en geen boom aangeraakt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •