Nieuws

Edwin Teljeur over het Social Enterprise Overheidscongres 2024 en de City Deal Impact Ondernemen 2.0

Volgens MEO-oprichter Edwin Teljeur is het Social Enterprise Overheidscongres dé plek waar de juiste mensen en informatie samenkomen. Edwin is projectleider van de City Deal Impact Ondernemen 2.0 en stelt dat het Overheidscongres en deze City Deal samen enorm belangrijk zijn om gemeenschappelijke doelen te bereiken. We vroegen hem om zijn inzichten over het Social Enterprise Overheidscongres 2024 en de verlenging van de City Deal Impact Ondernemen met ons te delen.

Gepubliceerd op 27 mei 2024

Er komt een City Deal Impact Ondernemen 2.0, waarom?

De beweging die is opgezet met de eerste City Deal Impact Ondernemen is goed en belangrijk. Hier hebben de partners elkaar goed weten te vinden en hard gewerkt, maar nu worden we in de verlengde City Deal een stuk concreter. In andere woorden; we waren nog niet klaar en er is nog veel werk aan de winkel.

 

De City Deal Impact Ondernemen was dus nog niet klaar, maar in hoeverre vind je dan wel dat deze geslaagd was?

City Deals zijn thematische samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Deze proberen met elkaar een probleem op te lossen of obstakels weg te nemen. Dat is in die eerste City Deal Impact Ondernemen echt gelukt. De juiste partners en netwerken zijn bij elkaar gekomen en we hebben op veel plekken aandacht voor impact ondernemen kunnen creëren. Je ziet dat het reguliere ondernemerschap steeds meer besef krijgt wat impact ondernemerschap is en dat zij misschien ook wel impactvoller gaan ondernemen.”

 

En waar ben je dan terugkijkend het meest trots op?

Eén ding noemen is echt moeilijk. We zijn namelijk in drie sporen bezig geweest, een financieringsspoor, een overheidsspoor en een netwerkspoor. In het overheidsspoor is er een nuttige toolbox opgeleverd die door veel ambtenaren wordt gebruikt als zij willen dat er in hun gemeente meer impact ondernemen komt. Als we kijken naar het netwerkspoor dan ben ik het meest trots op het verbinden van de netwerken van de impactondernemingen. Door organisaties als Impact Noord en Impact Oost is het veel meer van de regio geworden en daar ben ik trots op. Wat het financieringsspoor betreft ben ik trots op het feit dat er steeds meer toegang tot kapitaal is met steeds groter wordende investeringen waarbij goed wordt nagedacht over wat er op welke plek precies nodig is. Er zijn natuurlijk veel meer dingen waar we trots op zijn, maar als ik er per spoor echt maar één mag kiezen dan doe ik het zo.

 

Wat zie je als grootste uitdagingen voor City Deal Impact Ondernemen 2.0?

Zorgen dat de energie en de aandacht die er de afgelopen jaren is opgebouwd ook echt meegenomen blijft worden in de politieke agenda. Ik denk dat de grootste uitdaging is om op alle fronten de ogen op de bal te houden.

 

En wat is daarvoor de sleutel tot succes volgens jou?

Dat zijn absoluut de samenwerkingen binnen het ecosysteem wat nu met elkaar opgetuigd. Hiermee krijgen we de juiste onderwerpen onder de aandacht!

 

Wanneer zou je de City Deal Impact Ondernemen 2.0 nou als een succes zien?

Er is geen eindstreep, of een punt waar we kunnen zeggen dat het succesvol is. Dat is het ingewikkelde van beleid beïnvloedende instrumenten, het is niet zo snel klaar. Wat mij betreft gaan we in twee jaar dus veel bereiken, maar dan is het nog niet klaar. Dan stopt alleen de City Deal, maar het zou voor mij een succes zijn als de initiatieven ergens onderdak vinden en het opgebouwde netwerk in stand blijft!

 

In hoeverre is het Social Enterprise Overheidscongres 2024 belangrijk voor initiatieven als de City Deal Impact Ondernemen 2.0 om hun doelen te behalen?

De overheid heeft sleutelposities om impactondernemerschap aan te jagen. Op een evenement als het Social Enterprise Overheidscongres 2024 brengt SENL de juiste partijen samen waardoor gemeenschappelijke doelen kunnen worden behaald. Daarvoor is het Overheidscongres ongelooflijk belangrijk.

 

Tot slot, waarom moeten mensen naar het Social Enterprise Overheidscongres komen?

Het is de plek waar je elkaar ontmoet, waar je geïnspireerd raakt en waar je ongelooflijk veel informatie kunt krijgen als je al met impact ondernemen bezig bent, maar ook als je als gemeentelijke organisatie dat van plan bent!

 

Meer info en tickets? Bezoek de site van het congres!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •