Nieuws

Vacature: Onderzoeker “Sociaal ondernemer aan de beslistafel”

Social Enterprise NL is de beweging van sociale ondernemingen in Nederland. Ons netwerk telt meer dan 450 aangesloten ondernemingen. Wij staan voor radicale systeemverbetering. Op weg naar een circulaire economie zonder armoede en zonder uitsluiting.

Gepubliceerd op 10 april 2024

Wij zetten ons in om de invloed van sociale ondernemingen op het systeem te vergroten. Sociaal ondernemers zijn pioniers die met oplossingen komen. Het tegengaan van eWaste, bereikbaar maken van gezonde voeding, participatie van mensen die nu aan de kant blijven staan, etc. Door hun werk identificeren ze de beleidsobstakels en andere barrières in het verduurzamen van de waardeketens waarin zij werken. Maar sociaal ondernemers worden weinig gehoord en zitten weinig aan tafel wanneer het beleid wordt gemaakt. In de praktijk hebben de gevestigde belangen een grote lobbykracht en houden de benodigde veranderingen tegen. Radicale doorbraken blijven uit. Hier willen we de komende jaren verandering in brengen.

Opstellen van een visiedocument en een actieprogramma We gaan een visiedocument opstellen waarin het idee van de sociaal ondernemer aan de beslistafel verder wordt uitgewerkt. Wat is de wetenschappelijke en theoretische basis, waar lopen sociaal ondernemers tegenaan bij systeemverbetering, wat is de oplossingsrichting voor de toekomst?

Het visiedocument vormt de basis voor een strategisch actieprogramma waarin de activiteiten worden beschreven om daadwerkelijk de sociaal ondernemer aan de beslistafel te krijgen. Wat zijn de meest kansrijke speerpunten?

Voor het opstellen van die visiedocument en het actieplan zoeken we een onderzoeker met interesse in sociaal ondernemerschap, politiek en transities.

Taken

• Literatuuronderzoek en hier vervolgens synthese van maken;

• Interviews afnemen met sociaal ondernemers en andere relevante experts;

• Algemeen bureauonderzoek (bijvoorbeeld in hoeverre sociale ondernemingen zijn vertegenwoordigd bij rond tafelgesprekken in de Tweede Kamer);

• Onder begeleiding opstellen visiedocument en actieprogramma. Profiel

• In afronding van masterstudie of recent (minder dan 1 jaar geleden) afgestudeerd;

• Studieachtergrond in politicologie, sociale wetenschappen, economie, duurzaamheid of verwante studie;

• Flexibel, snel in staat om verschillende bronnen te doorgronden.

Praktisch                                                                          Het gaat om een betaalde functie van 16 tot 24 uur in de week voor een periode van minimaal drie tot maximaal zes maanden. Je krijgt de mogelijkheid om in korte tijd veel te leren en je werkt intensief samen met collega’s van Social Enterprise NL. Aanvang zo snel mogelijk. Interesse, stuur zo snel mogelijk een CV en korte motivatie naar Stefan Panhuijsen stefan@social-enterprise.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •