Nieuws

Nieuwe ondernemers in het netwerk

De social enterprise beweging groeit in volle vaart, wat onder andere te zien is aan de radicale systeemverbeteraars die zich aansluiten als lid bij Social Enterprise NL. De afgelopen maanden hebben 8 sociale ondernemingen zich toegevoegd aan ons netwerk en wij stellen ze graag aan je voor! 

Gepubliceerd op 14 mei 2024

BikeFlip heeft dé oplossing voor kinderen die hun fiets ontgroeien bedacht: een abonnement op een circulaire kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis. Dit simpele, maar innovatieve idee is daarmee een cruciale bijdrage aan de circulaire economie.

Biowust is begonnen vanuit eigen behoeften naar duurzame alternatieven voor scheerartikelen en maakt nu het verschil met milieuvriendelijkere productiemethodes, duurzame verpakkingen, gerecycled opvulmateriaal en efficiënt transport voor scheerartikelen en persoonlijke verzorging. 

De Pot Op weet dat zindelijk worden eerder, makkelijker en leuker kan. Daarom helpen zij ouders, kinderopvangorganisaties en gemeentes om kinderen eerder met zindelijkheidstraining te laten starten. Op deze manier sparen zij vervuilende luiers uit én maken zij zindelijk worden leuker! 

Social Foods maakt de lekkerste taarten, koeken en relatiegeschenken en dat ook nog eens met een sociaal, duurzaam en circulair productieproces. In samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt Social Foods (h)eerlijke gerechten en dat op een duurzame manier. 

Spin AI spectrum intelligence draagt bij aan de snelst groeiende industrie ter wereld, namelijk kunstmatige intelligentie. Dit doen zij door de kennis van de populatie van het autismespectrum over AI in te zetten. Spin AI spectrum intelligence zorgt er op deze manier dus voor dat talent niet onbenut blijft! 

MoneyRebels zorgt ervoor dat de financiële gezondheid van Gen Z & Gen Alpha bevorderd wordt. Dit doet de organisatie niet alleen met praktische tools en tips, maar ook zeker door kennis uit te reiken in de vorm van informatieve blogs, veelzijdige leerprogramma's en meer wat deze generaties kan helpen om betere keuzes te maken op het gebied van geld.  

Nooch verandert de schoenenindustrie, stap voor stap. Elke beweging met Nooch is een stap naar een betere wereld voor Moeder Aarde en haar bewoners. Nooch doet dit door een zero-waste sneaker op de markt te brengen. Hiermee brengen zij een alternatief in de schoenenindustrie waarmee zij deze proberen te verbeteren! 

Webburo Spring maakt prachtige webshops en websites terwijl de organisatie maatschappelijke impact maakt. Webburo Spring kijkt namelijk naar wat een werknemer wél kan waardoor zij zoveel mogelijk arbeidspotentieel benutten. Op deze manier levert de organisatie kwaliteit terwijl het gat op de arbeidsmarkt verkleind wordt!

Ben jij ook geïnteresseerd om aan te sluiten bij het grootste Nederlandse netwerk van sociaal ondernemers? Bekijk dan snel wat een lidmaatschap jou te bieden heeft.

Lees meer over ons lidmaatschap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •