De Buurtcamping

#
De Buurtcamping heeft als missie buurten te versterken door samen met inwoners en ondernemers tijdelijke campings in stadsparken te organiseren.
Roderik Schaepman, Oprichter De Buurtcamping

De Buurtcamping

De Buurtcamping versterkt buurten door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings in stadsparken te organiseren. Hierbij wordt samengewerkt met organisaties die allemaal streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar groet, kent en helpt. De Buurtcamping is er om ontmoetingen te creëren tussen allerlei mensen uit de buurt. Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad, bewoond door alle types die de stad rijk is.

In 2013 werd gestart met 1 camping, momenteel staat de teller op ca. 50 campings door heel Nederland. Deze groei zet elk jaar door. Het principe is: 1/3 van de plekken is voor vrijwilligers, 1/3 voor betalende kampeerders en 1/3 voor minima, de mensen die de meeste behoefte hebben en vaak niet op vakantie kunnen. De Buurtcamping faciliteert en begeleidt lokale teams bij het opzetten en uitvoeren van hun eigen Buurtcamping en bewaakt het concept.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Reizen, cultuur & recreatie
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Reizen, cultuur & recreatie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •