Coolfinity

#
Coolfinity gaat voedselverspilling tegen in landen met langdurige stroomuitvallen met behulp van een koeling die maar 6 uur stroom per dag nodig heeft.
Maarten ten Houten, Oprichter Coolfinity

Coolfinity

Coolfinity ontwikkelt en verkoopt koeling, die maar 6 uur stroom per dag nodig heeft om consistent en betrouwbaar te kunnen koelen. Hetzij op zonne-energie hetzij op elektriciteit.

In de wereld zijn er meer van 70 landen die last hebben van langdurige stroomuitval.  Betrouwbare koeling is hierbij een van de grootste uitdagingen. In deze landen leidt gebrekkige koeling tot veel verspilling van zuivel, fruit, vis, vaccins en andere medicijnen. Per jaar wordt namelijk 20 procent van al het voedsel verspilt door slechte koeling en wordt 137 miljoen aan vaccins weggegooid door slechte koeling.

Doordat ze met een fysische batterij (zonder zware metalen) energie opslaan, hebben ze de beschikbaarheid van koeling ontkoppeld van de beschikbaarheid van stroom. Deze fysische batterij is volledig groen, doordat ze alleen met water werken. Door dit innovatieve design kan onze koelkast met maar 6 uur stroom 48 uur lang kan koelen, onder strenge tropische omstandigheden.

 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Technologie & telecom
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amstelveen

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •