Closing the Loop

#
Closing the Loop maakt het mogelijk om IT hardware duurzamer in te kopen.
Joost de Kuijver, oprichter Closing the Loop

Closing the Loop

Closing the Loop helpt haar zakelijke klanten met afval-vrij inkopen en afvoeren van electronica zoals telefoons en laptops. Op pragmatische, inclusieve manier.

Closing the Loop BV (CTL) bestaat sinds 2014 en kan één ding heel goed: afvaltelefoons inzamelen in ontwikkelende landen. De aanpak van het bedrijf leidt inkomsten in Afrika, minder ‘e-waste, maar vooral: waarde voor zijn klanten.

CTL introduceerde in 2016 de term ‘afval-compensatie’ voor werkplek-hardware. Voor een inkoper biedt het een eenvoudige, maar toch zeer concrete en vooral aantrekkelijke invulling van duurzaam inkopen, voor een notoire lastige productgroep. Als een inkoper een nieuwe laptop aanschaft, zorgt CTL voor de inzameling en recycling van eenzelfde hoeveelheid elektronisch afval. Zo maakt CTL de nieuwe laptop van haar klant ‘afval-vrij’.

CTL bedient de private en publieke sector en werkt samen met technologie leiders. De aanpak won in 2018 de Circular Award en werd in 2020 door industrie-expert TCO Development overgenomen als nieuwe norm voor afval-vrij inkopen.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Technologie & telecom
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •