ICT vanaf Morgen

#
Wij zijn een sociale onderneming met een hart voor mensen en middelen waar we niet omheen kunnen!
Ewout Nijland, oprichter ICT vanaf Morgen

ICT vanaf Morgen

ICT vanaf Morgen werkt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om weer perspectief te bieden op de arbeidsmarkt. Dat doen ze door afgeschreven ICT-apparatuur te refurbishen. Tevens verlengen ze daarmee de levensduur van de PC's en laptops en verkleinen zo de ICT-afvalstroom.

De activiteiten van ICT vanaf Morgen zijn op te delen in 4 grote pijlers:

1. Duurzaam & Sociaal – We creëren in samenwerking met bedrijven impact! Dat doen we door bedrijven te ondersteunen in het behalen van hun duurzame en sociale doelstellingen. Wij stellen bedrijven in staat om via ons, de levensduur van afgeschreven ICT-apparatuur te verlengen en arbeidsparticipatie te bevorderen. Daarnaast kunnen wij controle garanderen op ICT- (afval) stromen. Zo laten we bedrijven Maatschappelijk Verantwoord ondernemen en leveren gecertificeerd datawiping.

2. Arbeidsparticipatie – Wij hebben aangepaste en flexibele werkplekken op het gebied van ICT! We bieden werk- en stageplekken voor mensen met re-integratie-doelstellingen en dagbesteding-indicatie. Maar bieden ook beschutte werkplekken met een dienstverband. Dit betekent dat we werkplekken hebben voor mensen die om wat voor reden dan ook niet participeren in het arbeidsproces.Daarbij bieden we de nodige en juiste ondersteuning via onze ervaren werkbegeleiders en externe jobcoaches.

3. Milieubewust – ICT-afval voorkomen door te recyclen en grondstoffen weer laten hergebruiken! Door onbruikbare ICT-apparatuur in control te laten demonteren en recyclen bij Nederlandse gespecialiseerde bedrijven voorkomen we dat het afval in Afrika terecht kan komen.

4. Sociale projecten  – We sponsoren sociale projecten met onze refurbished apparatuur. De projecten moeten als doelstelling hebben de kansen in ontwikkeling van de gebruikers te vergroten. Denk aan scholieren met een kleine beurs op ROC-scholen en Taalcentra voor vluchtelingen.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Deeleconomie, Media, journalistiek & ICT, Technologie & telecom
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Alkmaar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •