ICT vanaf Morgen

#
We willen het verschil maken. Dat doen we door aan te pakken.
Ewout Nijland, oprichter ICT vanaf Morgen

ICT vanaf Morgen

ICT vanaf Morgen werkt samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om weer perspectief te bieden op de arbeidsmarkt. Dat doen ze door afgeschreven ICT-apparatuur te refurbishen. Tevens verlengen ze daarmee de levensduur van de PC's en laptops en verkleinen zo de ICT-afvalstroom.

ICT vanaf Morgen is een social enterprise: een onderneming die kiest voor maatschappelijke waarde. Met als credo: gewoon doen, het verschil willen maken! Partners, bedrijven die hen in hun missie steunen, zijn niet de minste: Tata-Steel, Sociale Verzekeringsbank (SvB), Volksbank, Vezet en NH1816. Maar ook regionale MKB-bedrijven en particulieren weten hen te vinden. Zij doneren hun afgeschreven ICT-apparatuur en dragen zo bij aan een duurzame wereld.

Met het opknappen van apparatuur en door deze weer te verkopen verdient ICT vanaf Morgen geld. Maar ook leveren ze diensten op projectbasis. Tevens ondersteunen ze (op maat) verenigingen of particulieren die de financiële middelen ontberen voor aanschaf van ICT- apparatuur.

Zoals gezegd, zijn ze een social enterprise, ze proberen impact te creëren door hun missies te realiseren. Geld verdienen is hierbij een middel, niet het doel. En ze groeien, want ze worden steeds beter gevonden. Dat is mooi, want zo kan ICT vanaf Morgen nog beter het verschil maken.

Zoals gezegd werken ze met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dat kunnen jongeren & ouderen zijn die via reïntegratie (weer) een baan hopen te bemachtigen. Maar ook verzorgen ze dagbesteding en zijn er vrijwilligers en stagiairs die hen ondersteunen in alle voorkomende werkzaamheden. Want ICT vanaf Morgen wil het sámen doen, elkaar uitdagen om plezier te hebben op de werkvloer en het zelfvertrouwen te vergroten. Uit ervaring blijkt, dat de dan vanzelf volgt.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: ict

  • Branche Deeleconomie, Technologie & telecom, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Alkmaar

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •