2CV4U

#
2CV4U gebruikt de lelijke eend als middel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer in beweging te krijgen door het bieden van werkervaring- en leerwerkplekken. Ook dragen we bij aan de energietransitie door het elektrificeren van dit rollend erfgoed!
Peter Paul Mastboom, Voorzitter '2CV4U

2CV4U

2CV4U biedt iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt een (leer)werkplek in de werkplaats. Van sleutelen tot pakketjes bezorgen: de lelijke eend staat centraal en brengt mensen weer in beweging.

 

Zijn voorliefde voor lelijke eenden en de drive om mensen verder te helpen in het leven, maakten dat Peter Paul Mastboom en zijn vrouw Marieke in 2011 stichting 2CV4U hebben opgericht. In de werkplaats worden lelijke eenden (2CV's) gerepareerd, gerestaureerd en zelfs geëlektrificeerd door mensen die stappen richting de arbeidsmarkt willen zetten. Door de handen uit de mouwen te steken en mee te werken aan het in stand houden van dit 'rollend erfgoed', ontwikkelen deelnemers zich in hun eigen tempo. Zij worden hierin begeleid door werkmeesters. Dit zijn vrijwilligers, vaak gepensioneerd, die zo hun steentje bijdragen en hun liefde voor de lelijke eend doorgeven aan een nieuwe generatie.

Recent maakte 2CV4U een doorstart op het NYMA terrein in Nijmegen onder leiding van sociaal ondernemer Jan van Asselt. Met de nieuwe locatie zijn er ook nieuwe ondernemingsactiviteiten opgepakt. Zo worden lelijke eenden verhuurd aan particulieren en bedrijven, is er een oldtimer foodtruck inzetbaar voor evenementen en is er een pakketservice voor ondernemers en bewoners uit de wijk. Ook elektrificeert 2CV4U lelijke eenden en maakt ze hiermee toekomstbestendig.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Logistiek, Technologie & telecom
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Energietransitie
  • Vestigingsplaats Nijmegen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •