English
De ondernemer achter Closing the Loop

''Wij maken de telecomsector duurzamer door een chemisch afvalprobleem om te buigen in een veilige inkomstenbron voor de bottom of the pyramid.''

Closing the Loop

Closing the Loop koopt end-of-life mobiele telefoons op in ontwikkelingslanden om ze daarna op een verantwoorde manier te laten recyclen.

Closing the Loop begon in 2012 als Stichting, na een jaar onderzoek en gesprekken in de telecom sector over het relatief onbekende probleem rond de afvalfase van mobiele telefoons. In ontwikkelingslanden bleek hier geen oplossing voor te zijn, met dumping, verbranding en onverantwoorde recycling als gevolg. Sinds 2014 bestaat ook Closing the Loop BV, een winstgevend bedrijf dat toont dat chemisch afval een veilige bron van inkomsten voor de bottom of the pyramid kan zijn. Closing the Loop werkt met verschillende spelers aan de formele en informele kant van de telecom sector en richt zicht momenteel met name op Azië en Afrika.

In 2016 is Closing the Loop met een nieuw idee gekomen voor bedrijven. Hun aanpak is vergelijkbaar met CO2 compensatie, maar dan voor het materiaalverbruik van mobiele telefoons. Voor iedere telefoon die medewerkers gebruiken, zorgen zij dat er in een ontwikkelingsland een afgedankte telefoon op een verantwoorde manier wordt gerecycled. Deze animatie geeft het mooi weer. Zo maakt Closing the Loop mobiele telefoons grondstof-neutraal, ofwel circulair.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website!      

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom