English
De ondernemer achter Closing the Loop

''Wij verlengen en verduurzamen de levensduur van mobieltjes. Door Afrikaanse afvaltelefoons te recyclen en door het telecombeleid van úw organisatie ‘impact-vrij’ te maken''

Closing the Loop

Closing the Loop maakt het gebruik van mobiele telefoons duurzamer en zelfs ‘circulair’. Het richt zich op ontwikkelingslanden én op het Westen.

Closing the Loop BV (CTL) bestaat sinds 2014 en zet inzamelprojecten op voor afvaltelefoons. CTL doet dit in ontwikkelingslanden, waar de aanpak leidt tot schone inkomsten, afvalreductie en minder vervuiling. 

CTL maakt deze positieve impact ook beschikbaar voor Europese bedrijven en organisaties, via de ‘One for One’ dienst (zie deze korte animatie). De dienst kan de negatieve impact van mobiele telefoongebruik op het milieu beperken. CTL recyclet afgedankte Afrikaanse telefoons namens zijn klanten, waarbij de vrijgekomen grondstoffen  dienen ter compensatie van het grondstofverbruik van een nieuwe telefoon. Daarnaast verlengt CTL de levensduur van overtollige bedrijfstelefoons. 
 
Al met al biedt One for One bedrijven een praktische en tastbare eerste stap naar circulaire bedrijfsvoering. 

CTL werkt ook hard om providers en producenten van mobieltjes bij haar aanpak te betrekken. 

Wil je meer weten? Kijk dan op de website!      

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom