Nieuws

Social Enterprise NL verwelkomt 17 nieuwe leden!

Corona mag de pret niet drukken. In de afgelopen maanden zijn er weer een flink aantal ondernemers aangesloten bij hét netwerk van Social Enterprise NL. Met trots stellen we onderstaande ondernemers aan je voor.

Gepubliceerd op 8 januari 2021

ARGO360
ARGO360 helpt organisaties met de afvoer en verwerking van overtollige en/of afgeschreven ICT-apparatuur, zoals servers, netwerkapparatuur, desk- en laptops, tablets, smartphones en TFT’s.

HappyBear diapers
Met hun wasbare luiers zet HappyBear zich in om de afvalberg te verkleinen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Daarnaast draagt HappyBear bij aan een kortere productieketen door samen te werken met lokale leveranciers.

De Eijk Duurzaam Werk
De Eijk Duurzaam Werk neemt projecten aan in de groene buitenruimte en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om zich op eigen tempo en niveau te ontwikkelen naar betaald werk.

Bureau voor Arbeidsinschakeling
Bureau voor Arbeidsinschakeling wil een helpende hand bieden voor mensen in de bijstand. Niet door meer geld vrij te maken, maar door mensen zicht te geven op betaald werk, zodat zij weer met positieve energie beginnen aan de dag en minder afhankelijk zijn van anderen.

Baby Exchangerie
Baby Exchangerie heeft als missie om de babyproductenmarkt te verduurzamen. Met haar leaseplatform biedt ze producenten de mogelijkheid om laagdrempelig 'babyspullen as a service' aan te bieden.

BMS Security
BMS Security coacht, begeleidt en leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot beveiliger en voorziet hen van een baan. De sociale onderneming biedt beveiliging die al schakelt voor de situatie escaleert. BMS Security beveiligt en ontzorgt.

Het Blok
Het Blok leidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op binnen de horeca en detailhandel met als doel de persoonlijke ontwikkeling te bevorderen en uitstroom naar betaald werk mogelijk te maken.

The Social Handshake
Goed doen zo makkelijk mogelijk maken, dat is de missie van The Social Handshake. Dit doen zij door medewerkers automatisch een gedeelte van hun loon af te laten staan aan een of meer zelfgekozen goede doelen. 

Irene's Catering
Irene’s Catering is een commercieel cateringbedrijf waar rekening gehouden wordt met de belemmeringen van de medewerkers, van sociaal maatschappelijke tot een medische. Volgens Irene's Catering verdient iedereen een plek op de reguliere arbeidsmarkt.

Omapost
Met Omapost stuur je eenvoudig en snel een écht kaartje vanaf je telefoon. Naar je oma, opa of een ander lief iemand. Met de winst van Omapost organiseert Stichting Omapost evenementen waar het kaartje aanleiding toe is: maatjesproject, evenementen waar jong en oud elkaar ontmoeten en projecten zoals de Omapostcast!

OPNIEUW!
Door de levensduur van producten te verlengen reduceert OPNIEUW! CO2 uitstoot en kunnen zij een scherpe prijsstelling hanteren. Arbeidsintegratie en re-integratie vormen de basis van het concept. OPNIEUW! creëert werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ruplex
Ruplex creëert led verlichtingsarmaturen gemaakt van plantaardig kunststof (olifantengras) en suikerrietafval, dat wordt verbouwd en ingekocht bij Nederlandse boeren. Perfect voor gebruik in stallen, loodsen en schuren.

Hul le Kes
Hul le Kes ontwikkelt, verkoopt en verhuurt textiele producten om circulariteit in de kledingindustrie te bevorderen. Daarnaast bieden ze plekken aan voor mensen die mentale klachten hebben (burn-out/depressie) om weer rustig een werkritme op te bouwen.

Slimme Streken
Slimme Streken bestaat uit een spelletjeswinkel en smederij waar deelnemers van leerwerk-trajecten en dagbestedingsplaatsen terecht kunnen. Door het splitsen van de zorgvraag van de arbeidsvraag proberen zij de problematiek van thuiszitters grijpbaar te maken.

Alleburen
Alleburen is een tof ontwerpbureau met een gedreven team. Hier worden kansen geboden aan mensen die uit de boot dreigden te vallen.

Stichting Wijkwerk
Stichting Wijkwerk is een hele diverse onderneming en helpt mensen aan het werk via activiteiten op het gebied van horeca (Wereldkoks), toerisme en cultuur (de Zonnetrein), en facilitaire dienstverlening (klussen, groenonderhoud e.d. voor derden).

Sea Ranger Service
Deze organisatie is op een missie om de sociaaleconomische regeneratie van kustgebieden te realiseren en tegelijkertijd het beheer van de wereldoceanen te verbeteren. Dit doen zij door jonge mensen op te leiden tot Sea Rangers; het uitvoeren van duurzame off-shore-diensten en natuurbehoud op zee; en het bouwen van speciale zeilschepen om dit werk kosteneffectief en schoon uit te voeren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •