Nieuws

Stagevacature: Community & Event management

Bouw jij mee aan de social enterprise beweging en ons netwerk van 450 sociale ondernemingen? Krijg je energie van het organiseren van events en wil je inspirerende sociaal ondernemers ontmoeten? Kom dan impact maken tijdens jouw stage bij Social Enterprise NL! 

Gepubliceerd op 13 maart 2024

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met ons netwerk van 450 sociale ondernemingen werken we iedere dag aan een betere wereld. O.a. Tony’s Chocolonely, Dopper, Seepje, Klabu, Makers Unite en Cycloon dragen bij aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met het ledenprogramma stimuleren we sociale ondernemingen om nog meer impact te maken. 

Wat doet het ledenprogramma precies?
We helpen de 450 aangesloten ondernemingen met  professionalisering en groei, om meer impact te maken. Dat doen we door goed te luisteren naar de uitdagingen die spelen. We organiseren met en voor het netwerk masterclasses, meet-ups, events en kennisgroepen over verschillende thema's. We faciliteren één-op-één support, beoordelen de aanmeldingen van ondernemers en doen nog veel meer dat we graag aan je toelichten.   

Wie ben jij?
Allereerst zijn we benieuwd naar jouw verhaal: Waar wil jij jezelf in ontwikkelen en wat wil jij leren over sociaal ondernemerschap? Een aantal dingen maken het werken in deze stagefunctie wel makkelijker: 

> Het ledenprogramma bevat veel leuke en verschillende werkzaamheden, het is dus handig om goed te kunnen schakelen tussen verschillende taken. 
> Je je bent iemand die graag samenwerkt en je bent een doener die ideeën direct omzet in actie en tot leven weet te brengen. 
Je krijgt energie van het onderhouden van relaties en deinst niet terug voor interessante gesprekken met ondernemers. Onze communicatie is in het Nederlands. 
> Niemand heeft het altijd bij het juiste eind, ook wij niet. Leren betekent reflecteren, wat ging er goed en wat niet en hoe pakken we we het samen de volgende keer aan? 

Wat ga jij doen?
Relaties onderhouden met sociaal ondernemers uit het netwerk en vragen beantwoorden vanuit leden.
Ondersteunen bij het organiseren en faciliteren van masterclasses, meet-ups en interne evenementen. 
Ledenwerving: actief op zoek naar mooie voorbeelden van sociale ondernemingen in Nederland.
Samen met je collega’s van het ledenprogramma binnengekomen aanmeldingen van potentieel sociale ondernemingen bespreken en beoordelen of lidmaatschap passend is, a.d.h.v. criteria.
Kennismakingen met potentiële leden voorbereiden en bijwonen.
> Neem vooral initiatief als jij een kans ziet of een idee hebt voor iets dat opgepakt kan worden!

Wat bieden wij jou?
> Een bruisende werkplek in ons kantoor in MidWest in Amsterdam, een sociale onderneming uit ons netwerk. Je kan gedeeltelijk vanuit huis en op kantoor werken (op kantoor incl. heerlijke lunch).
De kans om bij veel inspirende events, lezingen en meet-ups van sociale ondernemingen te zijn. 
Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke en professionele leerdoelen. 
Een stage die begint op 1 september 2024 (of aangepaste datum in overleg) van in principe 5 maanden en voor 4 of 5 dagen per week. Als je minder dan 5 maanden en/of 5 dagen per week wil/kan/moet stagelopen, laat dit ons dan weten. We kijken graag samen met jou naar wat er mogelijk is.
Een stagevergoeding van €400 per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager (32 uur per week betekent een vergoeding van €320).

Teamwaarden
> Een organisatie die maatschappelijk gedreven is: We gaan gemotiveerd naar werk en dragen bij aan een zinvol doel.
> Een organisatie die een veilige omgeving biedt: We creëren een sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen, hulp durft te vragen en geven, en nieuwe dingen durft te proberen.
> Een transparante organisatie: We zijn transparant in wat we doen en communiceren daar duidelijk intern en extern over.
> Een positieve lerende organisatie: We werken actief aan onze eigen ontwikkeling, die van anderen en van het team.
Een organisatie waar plezier centraal staat, met af en toe een teamuitje, wandel- vergadering of een spontaan potje tafelvoetbal!

Alle sollicitaties worden gelijk behandeld. Social Enterprise NL gelooft dat een organisatie die waarde ziet in verschillen tussen mensen het best functioneert. Elk mens is uniek en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een open en inclusieve organisatie te zijn.

Wil je bij ons komen werken?
Stuur dan een mail met daarin je CV en een korte motivatie naar dagmar@ social-enterprise.nl. We nemen altijd contact met je op over jouw sollicitatie.

Heb je in de tussentijd nog vragen?
Laat het Dagmar weten via dagmar@social-enterprise.nl of 06 - 57 37 40 40.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •