Nieuws

Deze tien initiatieven gaan zich richten op een inclusiever sociaal ondernemerschapsecosysteem! Hun activiteiten om gelijke kansen te creëren voor sociaal ondernemers met een migratieachtergrond zijn beoordeeld op impact, innovatie, probleem/oplossingsfit, inclusie en organisatie. 

Kick-off event

Afgelopen week kwamen we bij MidWest samen voor de kick-off van het aankomende half jaar waarin we doorgaan om de social enterprise beweging inclusiever te maken, want eerlijk is eerlijk: we zijn er nog niet, en daar moet met het hele netwerk aan gewerkt worden.

Raoul White, Tweede Kamerlid van GroenLinks-PvdA, was te gast om te spreken over een inclusief ondernemerschapsveld. Daarnaast had ieder team een pitch voorbereid over hun project, hadden we rond de tafelgesprekken over outreach en impact en bespraken we samen de doelstellingen voor de komende periode. Ook was er natuurlijk een mogelijkheid om met elkaar te netwerken, van elkaar te leren en kansen uit te wisselen. 

Dit is een mooie stap in de richting van een gelijkwaardigere toekomst en we kunnen niet wachten om samen te werken met de tien sociale initiatieven die het komende half jaar met belangrijke thema's in het sociaal ondernemerschapsveld aan de slag gaan!

Het proces

Dit programma heeft een co-creatie groep. Deze sociaal ondernemers met een migratieachtergrond brengen expertise en ervaring in. De groep bestaat uit Adel AlBaghdadi, Ingi Mehus, Ellen Brudet, Yasmina Khababi, Shadi Alhakimi, Darine el Houfi, Anas Ragheb en Moataz Aouf. Deze groep heeft tijdens het opzetten van de financieringsoproep onder andere meegedacht over hoe we deze oproep zo inclusief mogelijk konden maken. De uitkomsten van de co-creatie sessies met de doelgroep en ons onderzoek 'Iédereen aan de Bak' (en andere onderzoeken op dit thema) vormden de inhoudelijke basis van deze financieringsoproep.  

Bij de sluiting van de financieringsoproep op 15 januari stond de teller op 84 inzendingen. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel organisaties zijn die zich inzetten voor gelijke kansen voor sociaal ondernemers met een migratieachtergrond. Na een intensief en anoniem beoordelingsproces door een externe jury met diverse achtergronden, bestaande uit Senna Bouteba, Caroline Essers, Mohammed Azzouz en Edwin Teljeur, zijn er uiteindelijk tien projecten geselecteerd.

De jury heeft elke aanvraag anoniem beoordeeld op mate van potentiële impact, innovatieve product/service/aanpak/context, probleem/oplossingsfit, inclusie van proces en idee en organisatie/team. Daarnaast is er ook gekeken naar een goede spreiding van verschillende thema’s van de projecten om te zorgen dat er wordt gericht op verschillende fronten van de social enterprise beweging (verbinden van netwerken, supporten van ambassadors, ontwikkelen van DEI&B skills bij supportorganisaties, ondersteunen van skills sociaal ondernemers, veranderen van het verhaal).  Wij hebben ook nieuwe thema’s, zoals gender en technologie, meegenomen. Uiteindelijk is er natuurlijk ook gekeken naar het budget, wat bepalend is in hoeveel organisaties we kunnen ondersteunen.

 

Benieuwd naar meer over het All-in programma? Ga dan naar www.all-socialenterprise.nl

Het All-in programma is gefinancierd door Google.org als onderdeel van hun Social Innovation Ecosystem Fund.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •