Nieuws

Stagevacature: beleid en onderzoek

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? En ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou! 

 

Gepubliceerd op 11 maart 2024

Sociale ondernemingen: wegbereiders naar de impact economie
Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met 450 sociale ondernemingen werken we aan een economie waarin maatschappelijke impact centraal staat: de impact economie. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het vergroten van de biodiversiteit, eerlijke en transparante voedselketens of een inclusieve arbeidsmarkt. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s Chocolonely, Dopper, Happy Tosti en Seepje.

Team Beleid en Onderzoek richt zich op het verbeteren van de samenwerking tussen overheden en sociaal ondernemers. We werken samen met politici en ambtenaren op verschillende niveau's: Europa, het Rijk, de provincie en gemeenten. We leggen verbinding tussen ondernemers en overheden, bijvoorbeeld met Het Social Enterprise Overheidscongres of het trainingsprogramma Omgaan met de Gemeente. We beïnvloeden beleid, bijvoorbeeld met dit position paper voor de verkiezingen van 2023. En we volgen de ontwikkelingen in 'Den Haag' met het monitoren van debatten en commissievergaderingen. Ook echt wat lobby-werk dus, maar wel #lobbyforimpact.

Ter versterking van team beleid en onderzoek hebben we een stageplek van september 2024 - januari 2025. 

Wie ben jij?
> De wereld van sociaal ondernemerschap interesseert je en je wilt hier (meer) over leren. 
> Je houdt van schrijven, variërend van blogs en artikelen tot een heldere mail. 
> Je vindt het leuk om inhoudelijk werk (lezen/schrijven) te combineren met doen (organiseren van bijeenkomsten).
> Je krijgt energie van werken aan grote doelen met een klein team. De ambities zijn groot en liggen niet direct binnen handbereik. Je vindt het leuk om samen concrete tussendoelen op te stellen. 

Wat bieden wij jou?  
> Een stage die start rond 1 september 2024, in principe 5 maanden, voor 4 of 5 dagen per week. In overleg is anders mogelijk. 
> Een stagevergoeding van 400 euro per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager (bij 32 uur bijvoorbeeld 320 euro). 
> Een werkplek op ons kantoor in MidWest, een sociale onderneming uit ons netwerk. Je mag ook deels thuis werken. 
> De mogelijkheid om feestdagen vrij in te vullen.
> Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een medewerker van het team en stelt samen leerdoelen op die je periodiek bespreekt en evalueert.

Interesse?
Stuur uiterlijk 02/06/2024 een mail naar jorien@social-enterprise.nl​​​ met daarin je CV en jouw visie (max. 350 woorden) op de stelling: “De Rijksoverheid moet ruim baan geven aan sociale ondernemingen in het nieuwe Regeerakkoord”.  

Inclusiviteit 
We streven ernaar alle sollicitaties gelijkwaardig te behandelen en we kijken verder dan opleidingsniveau. Wij geloven als organisatie in de waarde en het respecteren van verschillen tussen mensen en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een inclusieve organisatie te worden. Omdat we een groot belang hechten aan diversiteit, nodigen we ook expliciet mensen met een bi-culturele achtergrond uit om te solliciteren.  

Stagiair zijn bij Social Enterprise NL betekent in de praktijk dat elke werkweek super divers en dynamisch is. Je houdt je bezig met verschillende lang lopende projecten, waar ik persoonlijk veel voldoening uit heb gehaald. Het leuke aan de stage binnen het beleid en onderzoek team vind ik dat je bezig bent met serieuze opdrachten, waar je veel voor terug krijgt. Je krijgt toffe mogelijkheden en echte resultaten te zien voor het werk dat je doet!
Thomas de Gooijer, Stagiair Beleid en Onderzoek

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •