Nieuws

Vacature stagiair Beleid en Onderzoek

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij op geïnteresseerd in economie en politiek? En niet bang om een event te organiseren? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou!

Gepubliceerd op 14 november 2019

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Als stagiair heb je de volgende taken:
•     Meewerken aan grote projecten: denk aan projecten als het Overheidscongres (link http://gemeentecongres.social-enterprise.nl/), de Nationale Lobby (https://www.social-enterprise.nl/beleid-en-onderzoek/rijksoverheid) en onderzoek naar regionale overheden.
•    Een eigen onderzoek waarin je verdiept in een onderwerp dat jou interesse heeft en relevant is voor Social Enterprise NL en een advies schrijft voor de organisatie.
•    Kort en ad hoc inhoudelijke en praktische werkzaamheden

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken. De stage is voor vijf of zes maanden en start idealiter per 1 februari 2020. In overleg is een andere startdatum en termijn mogelijk.

Tijdens deze stage heb ik veel geleerd over de relatie tussen sociaal ondernemers en de overheid. Het is erg motiverend dat er veel ruimte is voor eigen input en ideeën. En dat binnen een gezellig team met veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling!
Mirte van Hout, Stagiair Beleid en Onderzoek

Wij bieden de mogelijkheid:

•    Bij te dragen aan het opstarten van nieuwe projecten
•    Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek
•    In contact te komen met sociale ondernemingen
•    Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team
•    Een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam
•    Een passende stagevergoeding en iedere dag een biologische lunch

Solliciteren? Schrijft in max. 350 woorden jouw visie op de volgende stelling te geven: “Iedere gemeente moet een wethouder voor sociaal ondernemerschap aanstellen”. Stuur dit samen met je CV voor 15 december 2019 naar Nick Sens: nick@social-enterprise.nl.

Vragen? Bel naar Nick op 06 38967551 of naar ons algemene nummer: 020 6264410.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •