Nieuws

Vacature: Stagiair Beleid en Onderzoek

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij op geïnteresseerd in economie en politiek? En niet bang om een event te organiseren? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou!

Gewijzigd op 9 december 2020

Wat doet Social Enterprise NL dan precies?
Social Enterprise NL is aanjager, netwerkorganisatie, bruggenbouwer van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s Chocolonely, Dopper, Happy Tosti en Seepje.

Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Als stagiair heb je de volgende taken:
‣ Meewerken aan grote projecten: denk aan projecten als het Overheidscongres
‣ De Nationale Lobby en onderzoek naar regionale overheden.
‣ Een eigen onderzoek waarin je verdiept in een onderwerp dat jouw interesse heeft en relevant is voor Social Enterprise NL en een advies schrijft voor de organisatie.
‣ Kort en ad hoc inhoudelijke en praktische werkzaamheden

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken. De stage is voor vijf of zes maanden en start idealiter per februari 2021. In overleg is een andere startdatum en termijn mogelijk.

Naast dat het een super gezellig team is om in te werken, heb ik tijdens mijn stage ook veel geleerd over sociaal ondernemers, het functioneren van de overheid en hun relatie tot elkaar. Daarnaast vond ik het erg leuk dat ik overal bij werd betrokken en dat er ook een focus lag op mijn persoonlijke ontwikkeling.
Rosalie van Meijl, Stagiair Beleid en Onderzoek

Wij bieden de mogelijkheid:

‣    Bij te dragen aan het opstarten van nieuwe projecten
‣    Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek
‣    In contact te komen met sociale ondernemingen
‣    Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team
‣    Een passende stagevergoeding;
‣    Een werkplek in het centrum van Amsterdam en een dagelijkse heerlijke lunch. Zoals het er nu naar uit ziet werk je een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor.

Solliciteren? Schrijf in max. 350 woorden jouw visie op de volgende stelling te geven: “Iedere gemeente moet een wethouder voor sociaal ondernemerschap aanstellen”. Stuur dit samen met je CV voor 10 januari 2021 naar Stefan Panhuijsen: stefan@social-enterprise.nl.

Vragen? Stel ze aan Stefan. Via mail of bel naar 020 - 626 44 10

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •