Nieuws

Vacature: Stagiair(e) Beleid en Onderzoek

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou! 

Gepubliceerd op 17 november 2021

Wat doet Social Enterprise NL? 
Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s ChocolonelyOmapostHappy TostiCycloon en Seepje

Team Beleid en Onderzoek werkt samen met overheden en beïnvloedt hun beleid en uitvoering zodat dit stimulerend werkt voor sociaal ondernemerschap. Wij brengen de voorbeeldpositie van sociaal ondernemers onder de aandacht bij de overheid: politici en ambtenaren bij het Rijk, de provincie en gemeenten. Een van de doelen die we nastreven is dat de grootste 40 gemeenten in Nederland beleid opstellen waarin zij het belang van sociaal ondernemerschap erkennen en dit verder stimuleren. 

Wie ben jij?
> De wereld van sociaal ondernemerschap interesseert je en je wilt hier (meer) over leren. Je bent bereid je in te lezen in het onderwerp en de ontwikkelingen. 
> Je wilt je verdiepen in de belangen van sociaal ondernemers en deze vertalen naar de wereld van het openbaar bestuur en de politiek.
> Je houdt van schrijven, variërend van blogs en artikelen tot een heldere mail. 
> Je krijgt energie van werken aan grote doelen met een klein team. De ambities zijn groot en liggen niet direct binnen handbereik. Je vindt het leuk om samen concrete tussendoelen op te stellen. 

Wat ga jij doen? 
> Je werkt mee aan grote projecten, zoals het meeschrijven aan ons jaarlijkse onderzoek de Social Enterprise Monitor of het mede-organiseren van een debat.
> Je draagt bij aan de lobby richting de overheid. Zo organiseren we werkbezoeken met politici en schrijven we blogs, bijvoorbeeld over de politiek ambities voor sociaal ondernemerschap tijdens de afgelopen verkiezingen. 
> Je krijgt de ruimte voor een eigen onderzoek waarbij je je kan verdiepen in een onderwerp dat je tijdens je stageperiode tegenkomt en jij interessant vindt. 
> Je voert inhoudelijke en praktische taken uit

Wil je bij ons komen werken?  
Stuur uiterlijk 20 december een mail met je CV en een toelichting op de volgende vraag in maximaal 350 woorden: “Wat ga jij doen om ervoor te zorgen dat sociaal ondernemen in het coalitieakkoord van [een gemeente naar keuze] komt na de gemeenteraardsverkiezingen 2022?” naar Jorien – jorien@social-enteprise.nl.

Tijdens mijn stage bij Social Enterprise NL heb ik de wereld van het social ondernemen mogen ontdekken. Binnen het team heb ik mogen werken aan mooie opdrachten die mij verder hebben geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het heeft mij laten zien hoe overheidszaken voor sociaal ondernemers soms nogal lastig kunnen zijn. Samenvattend, Social Enterprise NL is een organisatie waar je een leuke stage kan lopen, maar vooral waar je heel veel kan leren.
Jeroen Prins, Stagiair Beleid en Onderzoek

Wat bieden wij jou?  
> Een stage die begint in februari 2022 van in principe 5 maanden, voor 4 of 5 dagen per week. In overleg is anders mogelijk. 
> Een stagevergoeding van 400 euro per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager (bij 32 uur bijvoorbeeld 320 euro). 
> Een werkplek op ons kantoor in MidWest, een sociale onderneming uit ons netwerk. Gezien de situatie werk je waarschijnlijk een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor (inclusief heerlijke lunch).
> Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een medewerker van het betreffende team en stelt samen leerdoelen op die je periodiek bespreekt en evalueert.

Inclusiviteit 
Alle sollicitaties worden gelijk behandeld en we kijken verder dan opleidingsniveau. Social Enterprise NL gelooft dat een organisatie die waarde ziet in verschillen tussen mensen het best functioneert. Elk mens is uniek en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een inclusieve organisatie te worden.

Teamwaarden 
> Een organisatie die maatschappelijk gedreven is: We gaan gemotiveerd naar werk en dragen bij aan een zinvol doel.
> Een organisatie die een veilige omgeving biedt: We creëren een sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen, hulp durft te vragen en geven, en nieuwe dingen durft te proberen. 
> Een transparante organisatie: We zijn transparant in wat we doen en communiceren daar duidelijk over. 
> Een positieve lerende organisatie: We werken actief aan onze eigen ontwikkeling, die van anderen en van het team. 
> Een organisatie waar plezier centraal staat! 

Heb je in de tussentijd nog vragen? Laat het Jorien weten via jorien@social-enterprise.nl of 06-43687715. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •