Nieuws

Vacature: Stagiair Beleid en Onderzoek

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij op geïnteresseerd in economie en politiek? En niet bang om een event te organiseren? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou!

Gepubliceerd op 27 mei 2020

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Als stagiair heb je de volgende taken:
‣ Meewerken aan grote projecten: denk aan projecten als het Overheidscongres
‣ De Nationale Lobby en onderzoek naar regionale overheden.
‣ Een eigen onderzoek waarin je verdiept in een onderwerp dat jouw interesse heeft en relevant is voor Social Enterprise NL en een advies schrijft voor de organisatie.
‣ Kort en ad hoc inhoudelijke en praktische werkzaamheden

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken. De stage is voor vijf of zes maanden en start idealiter per 1 september 2020. In overleg is een andere startdatum en termijn mogelijk.

Naast dat het een super gezellig team is om in te werken, heb ik tijdens mijn stage ook veel geleerd over sociaal ondernemers, het functioneren van de overheid en hun relatie tot elkaar. Daarnaast vond ik het erg leuk dat ik overal bij werd betrokken en dat er ook een focus lag op mijn persoonlijke ontwikkeling.
Rosalie van Meijl, Stagiair Beleid en Onderzoek

Wij bieden de mogelijkheid:

‣    Bij te dragen aan het opstarten van nieuwe projecten
‣    Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek
‣    In contact te komen met sociale ondernemingen
‣    Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team
‣    Een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam
‣    Een passende stagevergoeding en iedere dag een biologische lunch

Solliciteren? Schrijft in max. 350 woorden jouw visie op de volgende stelling te geven: “Iedere gemeente moet een wethouder voor sociaal ondernemerschap aanstellen”. Stuur dit samen met je CV voor 20 juli 2020 naar Nick Sens: nick@social-enterprise.nl.

Vragen? Stel ze aan Nick. Via mail of telefoon: 06-38967551.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •