Nieuws

Futureproof: Gratis opleiding impact ondernemerschap voor medewerkers sociaal ondernemers

Wil jij jouw werknemers de unieke kans bieden om zich zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen op het gebied van impact ondernemerschap? Dan kunnen zij meedoen aan de trainingsprogramma’s van Futureproof. Gratis voor iedereen van 18 t/m 29 jaar. Futureproof is online te volgen of live in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Zwolle.  

Gepubliceerd op 19 maart 2024

Ben jij op zoek naar middelen om jouw jongere werknemers te ondersteunen in hun professionele én persoonlijke ontwikkeling? Bij Futureproof kunnen zij hun soft skills, zoals oplossingsgericht denken en persoonlijk leiderschap, verder ontwikkelen, maar ook hard skills, zoals werken met de Design Thinking methode en de Theory of Change. Ze krijgen een nog beter beeld van hun talenten en hoe ze die kunnen inzetten om impact te maken in het algemeen, maar ook binnen jouw bedrijf. Wij vroegen Elles, inmiddels al ruim 3 jaar coördinator bij Futureproof, waarom de trainingsprogramma’s van waarde zijn voor jou als sociaal ondernemer en met name voor je jongere werknemers.  

 

Waarom is deelname aan Futureproof van waarde voor de jongere werknemers van sociaal en duurzame ondernemers?  

Elles: “Ik denk dat Futureproof een persoonlijk en professioneel ontwikkelprogramma is dat je eigenlijk iedere werknemer gunt. Juist voor jongere werknemers is het waardevol omdat zij ontdekken hoe zij zelf, net als jij, ook die changemaker kunnen zijn. Ze leren met verschillende tools werken en doen vaardigheden op die ze goed kunnen inzetten binnen hun werk om zo ook nog meer impact te maken bij jouw onderneming. Denk aan Design Thinking, Theory of Change en de Impact Business Model Canvas. Bovendien ontmoeten ze andere jongeren die een verschil willen maken en inspireren ze elkaar. Die inspiratie nemen ze natuurlijk mee terug naar jou als werkgever en zo kunnen we onze beweging in sociaal ondernemerschap voortzetten. Win-win-win!”  

 

Welke programma-onderdelen zijn echt van meerwaarde denk je?                                                                      

Elles: “De trainingen in Design Thinking zijn een belangrijk en leerzaam onderdeel met de focus op hoe het product of dienst dat je aanbiedt blijft aansluiten op de doelgroep die je voor ogen hebt. Ik kan me voorstellen dat als je medewerkers hebt die ook de ‘Design Thinking mindset’ hebben en ervaren hoe dat werkt, dat dit een dikke plus is voor sociaal ondernemers. Als je wilt innoveren of een nieuw product of dienst op de markt wilt brengen, komt het heel goed van pas als je team deze skills heeft. Ik denk ook aan de training die we geven over het Impact Business Model Canvas, want als jouw jonge werknemers super leuke ideeën hebben voor jouw onderneming dan leren ze bij ons ook hoe ze daar een goede businesscase van maken.”    

“Ik heb zelf een soortgelijk programma gevolgd bij Starters, samenwerkingspartner van Futureproof, toen ik werkte bij de gemeente in Den Bosch. Ik kreeg daar trainingen in Design Thinking, impact maken en meten, netwerk uitbreiden, je werk vanuit een ander perspectief benaderen en ik heb al die dingen 1-op-1 terug kunnen brengen binnen mijn werk. Ik geloof er echt in dat iedereen die ons programma volgt een betere werknemer wordt.”  

 

Op welke manier ontwikkelen de deelnemers zich op persoonlijk vlak?                                                         

Elles: “Bij Futureproof staat leren door te doen altijd centraal en vanuit daar ontwikkelen de deelnemers allerlei vaardigheden die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ze komen in beweging en gaan de uitdaging met zichzelf aan door dingen te ondernemen die ze spannend vinden. Ze krijgen inzicht in hun eigen kunnen en handelen en leren dat het niet perfect hoeft te zijn. Ook leren ze zichzelf te presenteren en hun verhaal goed over te brengen. Zo geven we pitchtrainingen om hierin te ondersteunen.” 

“Ik denk dat op het moment dat je medewerkers zich vrij voelen om zich te ontwikkelen, nieuwe dingen te leren en hun eigen kritische denkvermogen kunnen ontwikkelen en inzetten, dit alleen maar bijdraagt aan de commitment bij een werkgever. Hoe mooi is het als je dit gratis via Futureproof aan je medewerkers kunt aanbieden?! De investering is alleen dat ze de ruimte krijgen om ongeveer een dag per week met ons programma aan de slag te gaan. Dit kan deels ook in eigen tijd natuurlijk.”   

 

Zijn er nog dingen die je kwijt wilt aan de sociaal ondernemers in ons netwerk? 

Elles: “Hoe mooi is het als jij als sociaal ondernemer je jonge werknemers de kans biedt om een echte changemaker te worden, waarbij ze tegelijkertijd kennis en vaardigheden opdoen waarmee jouw onderneming verder kan innoveren en groeien. Volgens mij zit er ook een bepaalde verantwoordelijkheid voor de rol als sociaal ondernemer binnen de beweging van sociaal ondernemerschap. We moeten met elkaar alle zeilen bijzetten om deze beweging voort te blijven zetten en daar kun je op deze manier gratis aan bijdragen. Op het moment dat jij jouw passie, jouw manier van leiderschap en manier van werken kunt doorgeven en ons programma daar aanvullend op aanbiedt is dat volgens mij een kwestie van één en één is drie.”   

 

Klinkt goed toch?                                                          

Zijn er werknemers waar jij meteen aan moet denken na het lezen van dit stuk? Via deze link kunnen zij zich aanmelden voor Futureproof Online en via deze link voor Futureproof in jouw stad.  

 

Komende startdata: 

  • Futureproof Online: woensdag 8 mei 19.00u - 21.00u 

  • Futureproof in jouw stad

  • Den Haag - woensdag 3 april 13.00u - 17.30u 
  • Eindhoven - woensdag 3 april 13.00u - 17.30u 
  • Zwolle - woensdag 3 april 13.00u - 17.30u 
  • Groningen - donderdag 4 april 13.00u - 18.00u 
  • Nijmegen - donderdag 4 april 09.00u - 15.00u 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •