CodeGorilla

#
Een inclusieve arbeidsmarkt en de ICT verrijken: dat is waar CodeGorilla voor staat.
Diem Do, oprichter CodeGorilla

CodeGorilla

CodeGorilla organiseert coding bootcamps voor gemotiveerde werkzoekenden die het programmeervak willen leren en matcht ze vervolgens met werkgevers met wie nauw wordt samengewerkt.

Diem Do groeide op in Emmen, Zuid-Oost Drenthe. Tijdens haar studie Bestuurskunde kwam ze erachter dat dat haar eigenlijk heel ongelukkig maakte. Omdat de kranten en banensites permanent vol stonden met ICT-vacatures, ging het jeuken. ‘Ik dacht, hier liggen zo veel kansen. Ik ga dit leren.’ Ze stopte haar bijna afgeronde studie en leerde zichzelf de basis aan van het programmeren. Al doende realiseerde ze zich dat er meer mensen moesten zijn in eenzelfde soort situatie. Toen kwam de drang om dit op grotere schaal uit te rollen en zo een grote groep werkzoekenden te kunnen helpen aan nieuw toekomstperspectief: het idee voor CodeGorilla was ontstaan.

Elk bedrijf gaat erop vooruit als er werknemers in dienst zijn met uiteenlopende achtergronden. Vrouwelijke programmeurs? Ja natuurlijk, een groot deel van de eindgebruikers is immers ook vrouw. En hoeveel baat heeft een museum bij een IT’er die de archieven digitaliseert maar ook geschiedenis studeerde?

Laat de ICT-sector een afspiegeling zijn van de samenleving, daar profiteert uiteindelijk iedereen van. Niet enkel in politiek opzicht, maar juist ook in economisch opzicht.’

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Media, journalistiek & ICT
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Groningen

Andere sociale enterprises in de branche Media, journalistiek & ICT

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •