English

"Onderwijs is één van de krachtigste middelen om armoede te bestrijden. Zelfs met beperkte middelen kan toegang tot en kwaliteit van onderwijs worden verbeterd."

Hotel con Corazón

Overnachten in een van de beste hotels van Nicaragua en tegelijkertijd bijdragen aan de groei van het land? Dat kan in Hotel Con Corazón.

Met dit ‘hotel met een hart’ in Granada biedt Con Corazon vast werk aan 13 mensen. Alle winst van het hotel wordt geïnvesteerd in onderwijs. Sinds de start van hotel in 2009, hebben daarmee al meer dan 300 kinderen beurzen en bijscholing gekregen en de eerste afgestudeerden zijn een feit.

De ambitie is om de wereld te veroveren. Dit jaar starten ze met de bouw van een hotel in Mexico en Cambodja. Snel daarna zullen Suriname en een tweede vestiging in Nicaragua volgen. Gebaseerd op hetzelfde concept: een heerlijk verblijf in een prachtig hotel waarvan je weet dat de winst goed geïnvesteerd wordt.

Het hotel in Granada is gebouwd en de eerste jaren gerund door twee Nederlanders. Het dagelijkse management is inmiddels in handen van lokale ondernemers. Ook de nieuwe hotels zullen door Nederlanders worden opgezet. Met uiteindelijk dezelfde ambitie: de leiding overdragen aan mensen uit het land zelf.

Meer weten? Kijk op de website!