Nieuws

Social Enterprise NL begint 2022 met 10 nieuwe leden!

Wat is een betere manier om het nieuwe jaar te starten dan met de introductie van deze 10 nieuwe leden. Deze selectie van sociale ondernemingen is in de afgelopen paar maanden lid geworden. We stellen ze graag even voor!

A&M Recycling
Als toonaangevende speler in de circulaire economie geeft A&M Recycling een nieuwe toekomst aan afval. A&M Recycling is van traditionele afvalinzamelaar gegroeid tot innovator in afvalmanagement en is altijd op zoek naar nieuwe methodes om bij te dragen aan de circulaire economie.

African Clean Energy
African Clean Energy ontwikkelt en verkoopt duurzame energiesystemen aan mensen in ontwikkelingslanden. Deze systemen zorgen ervoor dat deze mensen schone energie kunnen gebruiken om eten te maken, ’s nachts licht te hebben en elektronische apparaten op te laden. Zonder deze schone energie worden zij sneller ziek en komt er meer CO2 in de lucht.

Bakkie Trots
Bakkie Trots is een keramieklijn gemaakt van lokale klei. Elk kopje van Bakkie Trots vertelt een eigen verhaal omdat het van klei is gemaakt van een unieke locatie. Samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden deze prachtige kopjes speciaal ontworpen en op duurzame en ambachtelijke wijze gemaakt.

Bedaffair
Bedaffair maakt circulaire biologische bedden gemaakt van 100% hernieuwbare en natuurlijke grondstoffen. Lokaal en ambachtelijk geproduceerd, vrij van schadelijke synthetische stoffen en plastic. De lokale werkplaatsen van Bedaffair zitten verspreid door Europa en alle boeren en leveranciers ontvangen een eerlijke prijs.

Correctbook
Er zijn wereldwijd nog steeds meer dan 750 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet en Correctbook gaat hier de strijd mee aan. Door duurzame uitwisbare notitieboeken op de Europese markt te verkopen, kan Correctbook deze handige notitieboeken doneren aan kinderen in ontwikkelingslanden.

Freshtable
Bij Freshtable komen getalenteerde statushouders samen om heerlijke maaltijden te maken. Freshtable biedt een brede selectie van verse en 100% halal maaltijden aan die in één klik worden bezorgd. Via de Freshtable podcast en leerzame blogs worden onderwerpen als climate refugees, gelijkheid, voedseltoegankelijkheid en nog veel meer besproken.

Reflower
Reflower biedt hét duurzame alternatief voor verse bloemen. Op het platform van Reflower worden al door ruim 200 particulieren en zakelijke klanten kunstbloemen gedeeld. Zo draagt het ‘Product as a Service’ van Reflower bij aan een circulaire economie, zorgt het voor minder verspilling en reduceert het CO2.

Accent Schoonmaakbedrijf
Een veilige werkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een kwaliteit schoonmaakdiensten is de missie van Accent Schoonmaakbedrijf. Bij Accent Schoonmaakbedrijf werken dove mensen die moeilijk aan werk komen maar schitteren in hun baan bij Accent.

SNACKWITHBENEFITS
SNACKWITHBENEFITS maakt crazy tasty snacks die de mensen en het snackschap in de beweging brengen. Hierbij is groente de ster van de show waardoor de snack guilty pleasure free zijn! SNACKWITHBENEFITS gebruikt zoveel mogelijk groente van boeren uit ons eigen land.

Sociaal Gericht
Arbeids(re)integratie vereist maatwerk. Om deze reden is Sociaal Gericht begeleider én werkgever. Sociaal Gericht helpt mensen met een afstand aan de arbeidsmarkt aan werk binnen verschillende bedrijfsonderdelen zoals schoonmaak, klussen en horeca.

Ben je benieuwd naar de rest van ons groeiende netwerk? Kijk dan eens rond in het ledenoverzicht

trefwoorden:

leden Nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •