Sympany

#
Sympany is koploper in de duurzame circulaire textielketen door het ingezamelde textiel in levensduur te verlengen of hoogwaardig te laten recyclen en te kunnen traceren.
- -

Sympany

Sympany is koploper in de duurzame circulaire textielketen door het ingezamelde textiel in levensduur te verlengen of hoogwaardig te laten recyclen en te traceren.

Sympany werkt aan een duurzame circulaire textielketen door het ingezamelde textiel in te zetten op reuse en recycling, zodat minder nieuwe grondstoffen nodig zijn voor de productie van nieuwe kleding.

Sympany is één van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In 2021 zamelden we 19 miljoen kg in via textielcontainers en huis-aan-huis textielinzameling. Maar ook via containers en acties bij verenigingen, bedrijven, retail en scholen.

Op onze vier vestigingen in Utrecht, Assen, Eindhoven en Harderwijk wordt het afval uit het textiel verwijderd (10%) en sorteren we het textiel in verschillende kwaliteiten en categorieën. Dat doen we met ongeveer 64 collega’s. Zo’n 70% is herdraagbaar en wordt opnieuw verkocht in tweedehands winkels en 20% is van recycling kwaliteit.

We verkopen wat herdraagbaar is en recyclen wat overblijft. Opbrengsten worden geïnvesteerd in recycling en innovatie. Samen met partners kunnen we steeds meer maken van oud textiel zoals nieuwe garens, isolatiemateriaal en poetslappen.

Ons grote doel is een wereld waarin alle stof grondstof blijft. Hiervoor werken we met de R-ladder. Producthergebruik is hierin het meest circulair en heeft de meeste positieve impact op CO2 emissie reductie.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Mode
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Utrecht

Andere sociale enterprises in de branche Mode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •