Artikelen

Luister naar ondernemers die verandering brengen

In het afgelopen jaar hebben wij meerdere podcasts online gedeeld met interessante, mooie en leerzame verhalen van sociaal ondernemers. Heb jij ze gemist of ben je überhaupt op zoek naar goede podcast tips? We hebben de leukste hieronder verzameld! Luister je mee?

​​​​​​​

Gepubliceerd op 10 januari 2020

Beluister hier de podcasts van 2019:

· Taboes doorbereken met The Pussycast 
In deze reeks van Yoni worden alle onderwerpen besproken over, de naam zegt het al, “the pussy”. Het doel van deze podcast is om taboes te doorbreken en het bewustzijn te vergroten. Luister hier naar de podcast.

· Een andere blik op ondernemen met Willemijn Verloop 
Duurzame gesprekken met Project Ecosofie. In deze podcast vertelt Willemijn Verloop over haar visie op het creëren van waarde en verbetering voor een duurzamere samenleving. Luister hier naar de podcast.

· “Je moet eens failliet zijn geweest om jezelf ondernemer te kunnen noemen” 
Over gekleurde waterflesjes die het plasticafval in de oceanen verminderen. In deze podcast van Green Leaders vertelt Merijn Everaarts over impact maken en het runnen van de succesvolle scale-up Dopper. Luister hier naar de podcast.

Meer over Green Leaders? Luister deze podcast met Roebyem van Sungevity.

· Een circulaire economie begint bij jezelf en jouw smartphone
Geef jij je oude smartphone na deze podcast ook een tweede leven? Closing the Loop zet gebruikte smartphones om in commerciële, sociale en circulaire waarde. Klik hier om te ontdekken hoe.

· Jeans leasen voor een eerlijkere wereld
Ontdek de reden waarom jij je spijkerbroek zou moeten leasen bij Mud jeans in deze Podcast. Verder praat oprichter Bert van Son je bij over waarom zijn business model meehelpt aan een betere kledingindustrie.

PwC maakte meerdere podcasts met sociaal ondernemers. Beluister hier ook de podcasts met De Prael en Foodlogica.

· Instock redt verspilde groenten van de afvalberg
Green Quest van BNR praat je in deze podcast bij over het koken met geredde ingrediënten van de afvalberg bij restaurant Instock. Luister naar dit restaurant met een verhaal en ontdek hoe zij voedselverspilling op de kaart zetten.

· Afhaalpunt Podcast – Duurzaamheid
In deze editie van Afhaalpunt praat Bol.com met Yumeko over het onderwerp: duurzaamheid. Luister hoe oprichter Rob den Dool vertelt over zijn duurzame en fairtrade beddengoed en badgoed en op deze manier bijdraagt aan een positieve verandering voor milieu, mens en dier.

Ook in het nieuwe jaar staan de sociale ondernemingen niet stil, luister nu alvast naar de eerste podcast van 2020:

· Van oude mijnindustrie naar circulaire economie
Bijdragen aan de circulaire economie door veiligheidsschoenen te maken die je weer uit elkaar kan halen en kan hergebruiken. Dat is: Emma Safety Footwear en realiseert dit met mensen die een zwakke positie op de arbeidsmarkt hebben. Luister hier naar hun missie via de podcast.

 

Alles al geluisterd? Hou onze social media kanalen en website in de gaten voor de laatste luistervoer over de sector!

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •