Emma Safety Footwear

#
When ordinary shoes just aren’t to the job, there’s always an Emma shoe that is.
Tom Hermans, directeur Emma Safety Footwear

Emma Safety Footwear

Emma Safety Footwear kan bouwen op meer dan 85 jaar ervaring in de veiligheidsschoenen branche en combineert deze ervaring met de techniek en trends van dit moment onder het motto “Extremely Safe”Schoenen maken die niet alleen aan de gestelde eisen voldoen, maar ook al je verwachtingen overtreffen. Meer veiligheid en meer comfort.

WE CARE, WORK SAFE!

Emma is een uitzonderlijk bedrijf in de Nederlandse maakindustrie. Zij streven ernaar om boven de norm te produceren, omdat ze alleen het beste willen maken. Ze zijn pas gerust als ze zeker weten dat mensen met hun product veilig en zorgeloos kunnen werken. Dat geldt natuurlijk ook voor de mensen die bij Emma werken. Emma heeft immers een bijzonder personeelsbeleid. Ze werken van oudsher met mensen die een zwakke positie op de arbeidsmarkt hebben en ze stellen iedereen in staat om het beste van zichzelf te geven. Als werkgever staan ze midden in de samenleving en voelen zij zich verantwoordelijk om deze bijzondere werkgelegenheid duurzaam te behouden.

Vandaag bieden ze in Nederland werkgelegenheid aan meer dan 150 medewerkers. Wereldwijd werken zeker 1000 mensen aan het Emma product. Voor hen is het een vanzelfsprekendheid dat zij deze zorgplicht doortrekken in de gehele productieketen. 

Emma Safety Footwear wil de drie P’s in balans brengen. Reeds vanaf het begin van haar bestaan worden Emma schoenen mede geproduceerd door mensen (People) met een arbeidsbeperking. Als bedrijf van 86 jaar jong laat Emma zien dat ze winst (Profit) en daarmee continuïteit en groei kan genereren. De afgelopen jaren is Emma Safety Footwear een ambitieus programma gestart om de derde P, die van Planet, nadrukkelijker  vorm en inhoud te geven. Daarmee komen de drie P’s in balans. Emma kiest voor behoud  van grondstoffen, water en energie. Vanuit haar ambitie werkt Emma Safety Footwear  aan een volledig circulair assortiment, passend binnen een circulair concept. De eerste 8 doorontwikkelde circulaire modellen zijn beschikbaar en begin 2018 zal Emma een volledig nieuw en –vanzelfsprekend- circulair model presenteren. Tegelijkertijd biedt Emma nu reeds een systeem voor retourlogistiek voor gebruikte veiligheidsschoenen aan.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: schoenen

  • Branche Retail
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Bunde

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •