BrightPensioen

#
BrightPensioen bouwt coöperatief en duurzaam pensioen op, op een manier die iedereen begrijpt.
Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen

BrightPensioen

BrightPensioen is er voor iedereen die zelf pensioen moet regelen. Van zzp’ers tot (sociale) bedrijven. Maar daar stopt het niet. Bright vindt namelijk dat de financiële wereld een stuk eerlijker, transparanter en duurzamer kan. En het bedrijf geeft graag het goede voorbeeld.

BrightPensioen is een sociale onderneming. Haar model is gebaseerd op de kracht van samen. Bright heeft dan ook geen ‘klanten’, maar leden, die tegelijkertijd mede-eigenaar zijn. Vage kosten of praatjes, daar doen ze niet aan. Bright werkt met een vast, helder lidmaatschap en belegt het vermogen van haar leden tegen kostprijs, in een duurzaam lifecycle fonds. Bright heeft geen winstdoelstelling, maar een resultaatdoelstelling. Resultaat in de vorm van tevreden leden, een meer pensioenbewust Nederland en een transparanter pensioenstelsel.

Op de foto hiernaast zie je trouwens Karin en Sjaak. Karin Jakobsen werkte jarenlang bij financiële instellingen. Daar ontdekte ze dat er iets fundamenteel mis is binnen de financiële wereld. Het belang van aandeelhouders staat vaak lijnrecht tegenover het klantbelang. En de klanten zijn daar de dupe van. Ze richtte BrightPensioen op om te laten zien dat het ook anders kan. Dat de belangen van klanten en aandeelhouders hand-in-hand kunnen gaan. Kort daarna ontmoette ze Sjaak Zonneveld. In zijn boek: Reis rond de wereld in je beste jaren, beschrijft hij hoe een eerlijk en duurzaam pensioenstelsel eruit zou moeten zien. Nu trekken Karin en Sjaak samen op, met BrightPensioen, om het pensioen en financiële stelsel te verbeteren.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Financiële dienstverlening
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •