Nieuws

Tweede Kamer in gesprek over BVm

Op 2 december gaat de Tweede Kamer in gesprek met Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) Mona Keijzer over de Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie' van Tweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie). 

Gepubliceerd op 20 augustus 2019

Update 09/09: Het notaoverleg is verplaatst van 16 september naar 2 december. 

Het is een belangrijk moment voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Wij roepen sociaal ondernemers daarom op om bij dit notaoverleg aanwezig te zijn. Meer informatie over exacte tijd en locatie volgt. 

De Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie', waarin Bruins pleit voor de invoering van de BVm, is in september 2018 ingediend. Als reactie daarop heeft Staatssecretaris Keijzer aangekondigd een onderzoek te gaan doen naar 'de mogelijkheden voor betere (h)erkenning' voor sociale ondernemingen.  

Op de agenda van het notaoverleg staan de Initiatiefnota, de Kamerbrief 'Passende regels en ruimte voor sociale ondernemingen' van Staatssecretaris Keijzer en de schriftelijke vragen en beantwoording van andere Kamerleden.

Meer weten over de B.V.m? Lees hier ons visiedocument "B.V.m. De sociale onderneming op weg naar het Burgerlijk Wetboek"

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •