Nieuws

Top 100 vrouwelijke sociaal ondernemers bekendgemaakt

Gisteren was het Internationale Vrouwendag. Traditiegetrouw deelt Euclid Network — een organisatie die zich inzet voor sociaal ondernemers — de top 100 vrouwelijke leiders in de Europese social enterprise beweging.

Gepubliceerd op 9 maart 2023

Dit jaar staan er negen vrouwelijke ondernemers uit Nederland op deze lijst. Zo gaat het onder andere om Carmen van der Vecht, creatief directeur van Rambler Studios. Zij richtte Rambler op in 2007 na het maken van vele portretten van jonge mensen die op straat leven in steden als Londen, São Paulo, en Amsterdam.

Ook Karin Kandt-Reinders en haar sociale onderneming Fair Fabrics staat in de top 100. Met haar onderneming verbindt ze verantwoordelijke kopers en internationale vakmensen aan elkaar voor producten, zoals vloerkleden en kussens.

Afgelopen najaar deelde Euclid ook de meest recente European Social Enterprise Monitor. Daaruit werd bekend dat de managementteams van Europese sociale ondernemingen voor 55,8% bestaan uit vrouwen.

Leonie Bank, operationeel manager en programmamanager bij Social Enterprise NL, heeft ook een plek op de lijst gekregen. Ze is blij dat — in vergelijking met het reguliere MKB — bij sociale ondernemingen zo veel vrouwen aan de top staan: “Wij willen naar een economie waarin onder andere geen uitsluiting plaatsvindt, waar iedereen gelijke kansen krijgt. De publicaties als deze top 100 en het Europese rapport van afgelopen najaar geven aan dat we goed op weg zijn.”

De gehele top 100 is hier te bekijken: https://euclidnetwork.eu/2023/03/top-100-women-in-social-enterprise-2023-introducing-women-trailblazers/

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •