Nieuws

Nieuwe koplopers binnen het netwerk!

Het aantal sociale ondernemingen in Nederland neemt toe en netwerk van Social Enterprise NL groeit. Hier zijn wij trots op. Graag stellen we jullie voor aan de leden die zich in de afgelopen twee maanden hebben aangesloten bij het netwerk.

BiOBUDDi
BiOBUDDi is opgericht door Steven van Bommel, vader van 2 dochters. Toen zijn jongste dochter hem vertelde dat het product dat hij maakte slecht was voor het milieu, realiseerde Steven dat er dingen konden en moesten veranderen en is BiOBUDDi ontstaan.
BiOBUDDi vervaardigd milieuvriendelijk speelgoed van een eigen gepatenteerd materiaal. In de kern, is BiOBUDDi een milieuvriendelijk speelgoedbedrijf. De inzet voor duurzaamheid is inmiddels verankerd van het DNA in het familiebedrijf. BiOBUDDi heeft als missie om producten te maken die veilig zijn en het milieu niet beschadigen.

BE O
Bijna al het plastic op de wereld (99%) is gemaakt van olie. Dit betekent dat jaarlijks meer dan 300 miljard kilo plastic uit ruwe olie wordt gemaakt. De voorspelling is dat de plasticmarkt alleen maar gaat groeien (verviervoudigd in 2050), waardoor het belangrijker dan ooit is om te gaan kijken naar alternatieve, meer duurzame materialen voor plastic productie. BE O versnelt de transitie van olieplastic naar bioplastic door bioplastic lifestyle producten te maken met een strak design en geweldige functionaliteiten. Het eerste product van BE O is de BE O bottle, een waterfles gemaakt van suikerriet restmateriaal in plaats van ruwe olie.

Gifts with Impact
Gifts with Impact heeft jarenlange ervaring in de promotionele- en kerstpakketten branche. Deze ervaring willen zij inzetten om als agent uitsluitend duurzame producten te verkopen aan de distributeurs. Hun missie is om deze branche vanuit de kern te veranderen: geen aanbod meer van “nieuwe” producten, maar enkel gebruik maken van circulaire, sociale of gerecyclede producten met een verhaal.

Kringloopwinkel Amstelveen De Boemerang
Als kringloopwinkel zorgt De Boemerang ervoor dat spullen een tweede leven krijgen en niet bij het afval terecht komen. Spullen die niet meer opnieuw gebruikt kunnen worden, laten zij recyclen (in samenwerking met Gemeente Amstelveen en gespecialiseerde bedrijven). Daarnaast helpt De Boemerang mensen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt (via een laagdrempelige manier ervaring op te laten doen, zo mogelijk te laten re-integreren en door te stromen naar een gewone baan).

Lokaal & Sociaal
Met de boodschappenservice van Lokaal & Sociaal kunnen Amsterdamse ouderen en mensen met een beperking hun zelfgekozen levensmiddelen bij winkels naar keuze bestellen. De boodschappen worden vervolgens thuisbezorgd, uitgepakt en opgeborgen. Zodoende hoopt Lokaal & Sociaal dat men hierdoor langer zelfstandig kan blijven wonen en het gevoel van zelfredzaamheid behoudt. De werkzaamheden die hierbij komen kijken, lenen zich perfect om mensen vertrouwd te laten raken met het arbeidsproces. Lokaal & Sociaal biedt dagbesteding en vrijwilligersplaatsen aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Sarban de Toekomst
Stichting Sarban de Toekomst zet zich in voor mensen met een vluchtachtergrond. In 1996 zijn de oprichters en bestuurders van Stichting Sarban de Toekomst met hun familie om politieke redenen vanuit Afghanistan naar Nederland gevlucht. De familie heeft de afgelopen jaren met succes meerdere Afghaanse restaurants opgezet. Stichting Sarban de Toekomst heeft als doel het bieden van kansen aan personen met een vluchtachtergrond zodat zij zelfredzaam worden. Dit doen zij door het bieden van interne opleiding tot restauranthouder, interne begeleiding en betaalde werkplekken en een individueel leer-werktraject tot het behalen van een erkende diploma MBO 1 horeca assistent en MBO 2 koksopleiding.

Stichting Join us
Eenzaamheid onder jongeren is in Nederland een onderbelicht probleem. Het langdurig ervaren van eenzaamheid heeft ernstige gevolgen, zoals depressie, suïcidale gedachten en verslaving. Stichting Join us vermindert eenzaamheid onder jongeren door hen samen te brengen en hun sociale redzaamheid te vergroten. Met Join us zorgen Van Gerwe en haar collega’s ervoor dat jongeren die zich eenzaam voelen vroegtijdig geholpen worden. Zij werkt hiervoor samen met lokale welzijnsorganisaties.

Wakuli

Wakuli heeft als doel om een eerlijke koffiewaardeketen te creëren die alle betrokkenen ten goede komt – van oorsprong, tot branden, helemaal tot aan je koffiekop en weer terug naar origin. Bij Wakuli draait alles om ‘s werelds beste koffie, rechtstreeks door de brievenbus bij je thuis of op het werk. Wakuli is een e-commerce start-up met een missie: Ze kopen persoonlijk hoge kwaliteitskoffie in van boerencoöperaties over de hele wereld, branden het en verkopen het via hun website. De boer verdient gemiddeld 100% tot 250% meer dan de marktprijs.

Ook koploper binnen sociaal ondernemerschap en benieuwd naar wat het netwerk jou kan bieden? Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •