Nieuws

Luister nu naar Systeem op de Schop met Winc Academy

Systeem op de schop, de podcast over sociaal ondernemen van Social Enterprise NL. In deze podcast gaan Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop in gesprek met ondernemers die werken aan een radicaal betere wereld. Welk systeem nemen zij op de schop? Hoe werkt dat, wat gaat goed en wat niet? Voorbij de standaardverhalen, op zoek naar nieuwe inzichten.

Gepubliceerd op 11 januari 2022

Marijn Pijnenborg wist het zeker: internet is de toekomst. Toen ze als eerste dat verkondigde bij de bank waar ze toen werkte ging het balletje rollen. Ze maakte van nieuwe technologie iets bruikbaars en met Winc Acadamy leidt ze nu mensen op om deze future skills te kunnen ontwikkelen. “Iedereen kan dit, daar geloof ik in”. In de 18e aflevering van Systeem op de Schop vertelt Marijn aan Stefan en Willemijn wat het belang is van Winc Acadamy en hoe zij de oplossing aanbieden om werkloosheid tegen te gaan.  

Technologie inspireert Marijn, en ze is er dan ook dol op om te bedenken hoe ze er mensen mee kan helpen. Zo richtte ze bijvoorbeeld Funda.nl op, wat in die tijd (en in het heden nog) veel mensen helpt met het zoeken van een huis. Toch valt het haar op dat er grote tekorten zijn van technische mensen bij bedrijven, en dat dit probleem steeds groter wordt. Daarnaast is de werkloosheid nog steeds groot. Tijd voor de verfrissende blik van Marijn: “Bedrijven jatten mensen van elkaar, maar de oplossing is om meer mensen op te leiden met deze future skills en zo samen de pool van mensen groter te maken. Met Winc Academy maken ze het omscholen gemakkelijk, om zo mensen nieuwe kansen en banen te kunnen bieden. 

Het gaat erom dat je iets doet wat je leuk vindt, en dat er mensen zijn die je steunen. Bij Winc Academy kun je je in een korte periode omscholen en ontwikkel je technische skills. De truc? Door de cyclus van omscholen kort te maken breken we uit de ouderwetse methode waarin je jong leert, dan werkt en pas later gaat bijscholen. Het is belangrijk dat men ziet dat ze veel eerder kunnen herscholen. Ook andere barrières worden door Winc uit de weggehaald: zo geven ze opties om voor te financieren en zijn er geen criteria waaraan je moet voldoen om je in te schrijven. In Nederland staan er nu ruim 20.000 ICT vacatures open waarvan Winc hoopt hier zoveel mogelijk van in te vullen. 

Marijn vertelt ten slot hoe ze omgaat met investeren en welk gevoel ze wil hebben bij een onderneming voordat ze daarin investeert. Tegenwoordig zijn het niet alleen maar de ondernemers, maar ook de investeerders die het systeem op de schop nemen. Investeren is vaak iets groots, maar er zijn ook kleinschaligere manieren om andere bedrijven te kunnen helpen. Zo gaat haar shoutout gaat naar de Wakibi stichting. Deze stichting verzorgt microfinanciering in derdewereldlanden. Het mooie van deze stichting? Je investeert, helpt zo mensen in derdewereldlanden met hun bedrijf, en krijgt later weer je geld terug. Win-win dus! 

Luister snel naar de nieuwste aflevering in je favoriete podcast app:

Spotify
> iTunes

Luister ook de andere afleveringen, check www.social-enterprise.nl/systeemopdeschop 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •