Nieuws

De pay-it-forward award is voor Snack With Benefits

Hoera, Snack With Benefits ontvangt de pay-it-forward award, een onderdeel van de Butterfly Award. Deze award is een initiatief van ons in samenwerking met Fred Foundation om inspirerende sociaal ondernemers in het zonnetje te zetten. 

Gepubliceerd op 11 oktober 2021

De Butterfly Award kent een pay-it-forward principe. Dit betekent dat Laura Hoogland van SUNT, die in juli de eerste award in ontvangst nam, ook een award uitreikt aan een inspirerende collega sociaal ondernemer die het verdient om verder te vliegen. Daarbij geeft zij ook €2.345,67 van haar geldprijs door.

Afgelopen vrijdag 8 oktober reikte Laura de award uit aan Margje Pijpker, een van de oprichters van Snack With Benefits. “Snack With Benefits verduurzaamt, innoveert én maakt de mega traditionele diepvriessnacks categorie verantwoordelijker, waar tot op heden innovaties vooral zaten op ovensnacks en het vega maken van het huidige aanbod. Niet alleen een snack with benefits, maar ook nog heel erg lekker!”

De jonge onderneming Snack With Benefits dat net een jaar operationeel is, is opgericht door Margje Pijpker en Renco Schipper met het idee om verspilling tegen te gaan, de keten kort te houden en het aanbod van vegan snacks te vergroten. Zij maken plantaardige diepvriessnacks van restgroenten. Honderden kilo’s groenten worden maar weggegooid en dat vinden ze doodzonde, want daar kan nog zoveel lekkers van worden gemaakt. Zij kopen die groente op en verwerken het tot diepvriessnacks. Zo hebben ze onder andere gefrituurde bloemkoolsnacks, de Cauliflowerpower, waarvan niet alleen de bloemkoolroosjes gered zijn van de prullenbak, maar ook de crunch laag is gemaakt van een reststroom van de Hoeksche Waard chips. Zo bewijzen ze ook dat lekker snacken samen kan gaan met het nemen van je verantwoordelijkheid in de voedselketen.

De recepten zijn thuis in de eigen keuken ontstaan met heel veel uitproberen en experimenteren, maar die productie vindt absoluut niet meer thuis plaats. Zo hard groeien ze! Snack With Benefits is nu al landelijk verkrijgbaar via Crisp, in november bij Gorillas en ook bij horecagroothandels Bidfood en Vegan Food Service. Bewust ligt nu de focus op horeca om snel volume te creëren en later zullen ze de supermarkten veroveren. Hun ambitie is duidelijk hoog en ze streven ernaar om binnen 5 jaar een omzet van 20 miljoen te hebben en diepvriesgigant Mora van de troon te stoten. Pas maar op Mora, Snack With Benefits belooft veel goeds!  

Ben je ook benieuwd naar deze heerlijke snacks? Check de website en volg ze op social media of bestel nu via Crisp!

Speciale dank aan Nic&mic voor de mooie vlinder award gemaakt van teenslippers en The Flower Family voor de mooie bos bloemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •