Het ledenprogramma

Groei voor radicale systeemverbetering

Bij Social Enterprise NL zetten we de kracht van het netwerk in om groei van sociale ondernemingen voor radicale systeemverbetering te realiseren.

Dit doen we door kennis en expertise te delen via verschillende meet-ups en masterclasses, één op één verbinding en support, intervisiegroepen, groeiprogramma's en het publiceren van online content en tools.

Onderstaand vind je een overzicht van de thema's waarop we support bieden voor groei voor radicale systeemverbetering. Scroll naar beneden voor een compleet beeld.


Thema 1: Beïnvloeding en versnelling van de missie

Onderzoek laat zien dat sociale ondernemingen andere bedrijven beïnvloeden om systeemverbetering te realiseren.

Masterclasses, kennisgroepen en events
Masterclass Lobbyen; de essentials: in juli organiseerden we een masterclass om te leren hoe je effectief kan lobbyen als sociaal ondernemer. In december organiseren we deze masterclass nog een keer. 

Artikelen en tools
Scoping Study Social Enterprises as Influencers of the Mainstream Business Community: dit onderzoek laat zien op welke verschillende manieren sociale ondernemingen andere bedrijven beinvloeden om mee te gaan in duurzame transities. 
Online course: In december lanceren we op basis van het onderzoek een online course over verschillende beïnvloedingsstrategieën voor ondernemingen.

 

Thema 2: Inkoop, coalities en gezamenlijke aanbestedingen

Naast samenwerkingen met de overheid en het bedrijfsleven kunnen coalities en gezamenlijke aanbestedingen helpen bij de groei van de onderneming.

Masterclasses, kennisgroepen en events
Masterclass Onderhandelen: 
verbeter je onderhandelings- vaardigheden zodat je in het vervolg het spel wendbaarder en steviger kunt spelen. 
Masterclasses Aanbesteden: om winstkansen bij aanbestedingen te vergroten.

Artikelen en tools
Binnenkort verschijnt hier meer, zoals een artikel met de tips en tricks voor onderaannemen. 

Buy Social
Om inkoop bij sociale ondernemingen te stimuleren bieden we met Buy Social een online platform met sociale en duurzame inkoopmogelijkheden voor gemeenten en corporates. Daarnaast organiseren we partnersessies voor publieke en private organisaties. Mee doen? Stuur een mail naar market@buy-social.nl.

 

Thema 3: Internationale groei

Het vergroten van de afzetmarkt door op te schalen naar het buitenland vraagt om nieuwe kennis en expertise binnen de onderneming.

Masterclasses, kennisgroepen en events
Social Enterprise World Forum (SEWF). Dit jaar hosten we samen met Amsterdam Impact het SEWF. Dé kans om op internationaal niveau kennis en ervaringen uit te wisselen. 

Groeiprogramma
Groeiprogramma Internationaal schalen: in samenwerking met de Sociale Innovatiefabriek organiseren we in het najaar dit programma voor ondernemers die impact willen maken over de grens. Binnenkort meer.

 

Thema 4: De toekomst van de onderneming

Passende keuzes maken voor de toekomst van de onderneming en de rol van de ondernemer kunnen lastig zijn. 

Masterclasses, kennisgroepen en events. 
De toekomst van de onderneming, binnenkort verschijnt hier meer over een meet-up over de toekomst van de ondernemring. 

Een-op-een ondersteuning
We bieden een-op-een ondersteuning over onderwerpen als fusies, verkoop of overname van de onderneming. Dit doen we met partners en het netwerk. Mail ons met je vraagstuk.


Verder kennisaanbod

Lijn 1: Professionalisering van jouw onderneming
Als lid krijg je ook toegang tot onze kennis en expertise op het ontwikkelen van je eigen verandermodel, governance en beleid, positionering, financiële gezondheid, samenwerken met overheden en corporates en het creëren van een sociale organisatiecultuur en passend HR-beleid.

Bekijk dit hele aanbod

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •