English
De ondernemer achter mijnbuurtje

"Bewoners nemen weer regie over hun eigen omgeving en welzijn."

mijnbuurtje

In buurten is enorm veel talent, spullen, handjes en kennis aanwezig. Meer dan voldoende voor een super buurt! Benut dit potentieel met mijnbuurtje!

In onze huidige maatschappij verspillen we enorm onbenut potentieel aan handjes, ideeën, spullen, kennis en activiteiten in onze buurten. Dit komt o.a. doordat we elkaar niet goed meer kennen, te weinig samenwerken en onderlinge verbinding en vertrouwen missen. We verspillen zo niet alleen veel, maar we raken ook onze grip kwijt op onze eigen omgeving en wel bevinden. We zijn steeds afhankelijker geworden van 'professionele buitenstaanders’.

Via de mijnbuurtje aanpak creëren ze nieuwe verbindingen en vertrouwen in de buurt door bewoners met professionals te trainen als buurtverbinder. In de training leren ze hoe ze het potentieel in de buurt kunnen benutten en hoe ze nu nieuwe mensen kunnen betrekken. Naast de training krijgt de buurt een eigen online dorpsplein waarop al het nieuws en beschikbare potentieel zichtbaar wordt gemaakt. Ook het aanbod van organisatie, maatschappelijke instellingen en ondernemers is zo voor iedereen makkelijk te vinden.

 
Meer weten over mijnbuurtje? Kijk eens op hun website
 

trefwoorden: