Nieuws

Verkiezingen: Het Economiedebat

Op maandag 1 maart om 20:00 uur organiseert De Balie in samenwerking met Social Enterprise NL het Economiedebat. De coronacrisis en de getroffen maatregelen berokkenen de Nederlandse economie aanzienlijke schade. In aanloop naar de verkiezingen rijst de fundamentele vraag hoe we de economie in de toekomst moeten vormgeven. Met een kamerbrede line-up politici gaan we in debat over deze vraag en meer. 

Gepubliceerd op 18 februari 2021

Moet er een periode van grote bezuinigingen volgen om het gat van de enorme staatsschuld te dichten, of moeten we ons juist uit de crisis investeren? Moet Nederland voorop lopen in de transitie naar een duurzame economie of moeten we onze concurrentiepositie op het wereldtoneel beschermen? En is het BBP de enige manier om te kijken naar hoe succesvol onze economie is of moeten we toe naar een breder welvaartsbegrip? Tijdens dit verkiezingsdebat gaan we met politici van verschillende partijen in debat over deze vragen en hoe we tot die impact economie komen. De volgende volksvertegenwoordigers nemen deel aan het debat:

‣​​​ Tom van der Lee (GroenLinks)
 Barbara Kathmann (PvdA)
‣ Mahir Alkaya (SP) 
‣ Agnes Mulder (CDA) 
‣ Hans Vijlbrief (D66)
‣ Eppo Bruins (CU)
‣ Dennis Wiersma (VVD)
‣​​​​​​​ Lammert van Raan (PvdD)

Moderatoren: Tim Wagemakers (De Balie) en Sophie Rutenfrans (De Balie).

Het debat is live en gratis te volgen via de programmapagina op de website van De Balie. 

Dit is een programma van De Balie in samenwerking met Social Enterprise NL. De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende ontmoetingen, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke gesprek stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •