Nieuws

Vacature: Stagiair Community & Events

Wil jij inspirerende sociaal ondernemers ontmoeten en ondersteunen? Ben je een échte doener en niet bang om initiatief te tonen? Dan is het ledenprogramma van Social Enterprise NL op zoek naar jou! 

Gepubliceerd op 14 april 2023

Wat doet Social Enterprise NL? 

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 435 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s ChocolonelyDopperHappy TostiSeepje en Cycloon.  

Eén van de doelen die het ledenprogramma van Social Enterprise NL nastreeft is dat het groeiende netwerk van 435+ sociale ondernemingen kan professionaliseren en meer impact kan maken met behulp van onder andere workshops, groeiprogramma’s en netwerkevenementen. 

Wie ben jij? 

We zijn op zoek naar iemand die nauwkeurig te werk gaat en goed kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Je bent iemand die zowel goed in teamverband als zelfstandig kan werken. Brainstormsessies zijn wel aan jou besteed; je denkt graag buiten de gebaande paden. We zijn op zoek naar een échte doener die ideeën direct omzet in actie en weet van aanpakken. Ook deins je er niet voor terug om contact te onderhouden met sociaal ondernemers uit het netwerk. 

Wat ga jij doen?               

> Samen met collega's van het ledenprogramma binnengekomen aanmeldingen van potentieel sociale ondernemingen bespreken en beoordelen of lidmaatschap passend is, a.d.h.v. criteria.

> Contact onderhouden met sociaal ondernemers uit het netwerk en vragen beantwoorden vanuit leden. 

> Ledenwerving: actief op zoek naar mooie voorbeelden van sociale ondernemingen in Nederland.

> Kennismakingen met potentiële leden voorbereiden en bijwonen.

> Verwerken van online bedrijfsprofielen van nieuwe leden op de website en het onderhouden van ons CRM systeem. 

> Ondersteunen bij het organiseren en faciliteren van workshops en interne evenementen (bijvoorbeeld regelen van een locatie, catering, bedankje voor trainers). 

> Netwerken met sociale ondernemers en partners bij externe evenementen.

> Neem vooral initiatief als jij een kans ziet of een idee hebt voor iets dat opgepakt kan worden!

Wat bieden wij jou?

> Een stage die begint in septemeber 2023 van in principe 5 maanden en voor 4 of 5 dagen per week. Als je minder dan 5 maanden en/of 5 dagen per week wil/kan/moet stagelopen, laat dit ons dan weten. We kijken graag samen met jou naar wat er mogelijk is! 

> Een stagevergoeding van 400 euro per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager (32 uur per week betekent een vergoeding van 320 euro).  

  • > Een werkplek in ons kantoor in MidWest, een sociale onderneming uit ons netwerk. Gezien de situatie, werk je waarschijnlijk een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor (incl. heerlijke vegetarische lunch). 

  • > Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een medewerker van het betreffende team en stelt samen leerdoelen op die je periodiek bespreekt en evalueert.  

Wekelijks in contact komen met inspirerende ondernemers; werken in een team waar gelijkheid, transparantie en vertrouwen voorop staan; en ten slotte een veelzijdige takenlijst waarbij er veel ruimte is voor creativiteit, je persoonlijke ontwikkeling en jouw interesses. Wie wil dat nou niet?
Lars de Jong, Stagiair Ledenprogramma Social Enterprise NL

Teamwaarden 

> Een organisatie die maatschappelijk gedreven is: We gaan gemotiveerd naar werk en dragen bij aan een zinvol doel 
 
> Een organisatie die een veilige omgeving biedt: We creëren een sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen, hulp durft te vragen en geven, en nieuwe dingen durft te proberen. 

> Een transparante organisatie: We zijn transparant in wat we doen en communiceren daar duidelijk intern en extern over. 

> Een positieve lerende organisatie: We werken actief aan onze eigen ontwikkeling, die van anderen en van het team. 

> Een organisatie waar plezier centraal staat! 

Inclusiviteit 

Social Enterprise NL gelooft dat een organisatie die waarde ziet in verschillen tussen mensen het best functioneert. Elk mens is uniek en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een inclusieve organisatie te worden.  

Wil je bij ons komen werken?

Stuur dan vóór 25 mei een mail met daarin je CV en een korte motivatie naar Dagmar via dagmar@social-enterprise.nl 

Heb je in de tussentijd nog vragen? Mail ze dan naar dagmar@social-enterprise.nl 

We kijken uit naar je sollicitatie! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •