Nieuws

Vacature: Stagiair(e) Communicatie

Wil jij jouw communicatieve vaardigheden inzetten voor organisaties die maatschappelijke waarde vooropzetten en werken aan een mooie wereld? Wil jij meedenken en werken aan toffe communicatie uitingen en designs? Bij Social Enterprise NL volg je een betekenisvolle stage en promoot je sociaal ondernemerschap via onze kanalen!

Gewijzigd op 5 mei 2021

Wat doet Social Enterprise NL?
Social Enterprise NL is aanjager, netwerkorganisatie, bruggenbouwer van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s ChocolonelyOmapost, DopperCycloon en Seepje

Het doel van team communicatie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en kennis te laten maken met sociaal ondernemerschap. We creëren een podium voor sociaal ondernemerschap in het algemeen en onze leden in het bijzonder. We willen iedereen inspireren om een positieve bijdrage aan de wereld te leveren en we laten zien hoe sociale ondernemingen dat doen.

Wat ga jij doen?
‣ Je beheert de social media kalender, plant de content in en onderhoudt het contact met sociale ondernemingen;
‣ Je creëert grotendeels de content zelf. Je interviewt sociaal ondernemers, schrijft en publiceert artikelen en denkt mee over het verbeteren van de social media strategie;
‣ Je maakt nieuwsbrieven in e-mailmarketingdienst Mailchimp;
‣ Je brengt je leuke ideeën tot werkelijkheid, ofwel in tekst of in beeld.

Herken jij je in deze omschrijving?
‣ Je bent bekend met de social media kanalen en kan er goed mee overweg;
‣ Je hebt creatieve ideeën en bent geïnteresseerd in vormgeving;
‣ Je bent communicatief vaardig, schrijft foutloos en hebt een vlotte pen;
‣ Je bent flexibel en kan goed ad hoc werken;
‣ Je steekt graag de handen uit de mouwen en kan zelfstandig aan de slag.

"Ik heb tijdens mijn stage bij Social Enterprise NL een mooie inkijk gekregen in de vooruitstrevende wereld van het sociaal ondernemerschap. Naast de dagelijkse communicatiewerkzaamheden kreeg ik veel ruimte om mijn creativiteit los te laten op nieuwe ideeën. En dit allemaal in gezelschap van een enthousiast, gezellig team waarin ik mij vanaf dag een welkom voelde!"
Jori Kuipers, Stagiaire communicatie Social Enterprise NL

Teamwaarden 
1. Een organisatie die maatschappelijk gedreven is: We gaan gemotiveerd naar werk en dragen bij aan een zinvol doel (en hierdoor leveren we kwaliteit) 

2. Een organisatie die een veilige omgeving biedt: We creëren een sfeer waarin iedereen zich vrij voelt om ideeën te delen, hulp durft te vragen en geven, en nieuwe dingen durft te proberen. 

3. Een transparante organisatie: We zijn transparant in wat we doen en communiceren daar duidelijk intern en extern over. 

4. Een positieve lerende organisatie: We werken actief aan onze eigen ontwikkeling, die van anderen en van het team. 

5. Een organisatie waar plezier centraal staat! 

Inclusiviteit
Alle sollicitaties worden gelijk behandeld en we kijken verder dan opleidingsniveau. Wij geloven dat een organisatie die waarde ziet in verschillen tussen mensen het best functioneert. Elk mens is uniek en wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen om zichzelf te zijn. Social Enterprise NL timmert daarom hard aan de weg om een inclusieve organisatie te worden.

Wat bieden wij jou?
‣ Een stage vanaf september 2021 voor in principe 5 maanden en voor 4 of 5 dagen per week. Als je meer/minder dan 5 maanden en/of 5 dagen per week wil/kan/moet stage lopen, laat dit ons dan weten. We kijken graag samen met jou naar wat er mogelijk is! 
‣ Een stagevergoeding van 400 euro per maand voor 5 dagen per week (40 uur). Werk je minder, dan is de vergoeding lager.
‣ Een werkplek in ons kantoor in MidWest, ook een sociale onderneming uit ons netwerk. Gezien de situatie, werk je waarschijnlijk een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor. En uiteraard op kantoor een heerlijke lunch.
‣ Een plek waar je goede begeleiding krijgt en werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je wordt begeleid door een medewerker van het betreffende team en stelt samen leerdoelen op die je periodiek bespreekt en evalueert.  

Kom jij ons team versterken?
Stuur dan voor 1 augustus een mail met daarin je CV en een (korte) motivatiebrief van maximaal 1 A4 naar Evelien – evelien@social-enterprise.nl.

Heb je in de tussentijd nog vragen? Laat het Evelien weten via evelien@social-enterprise.nl of 06-42735309.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •