Nieuws

Vacature: Stagiair Communicatie

Maatschappelijke impact maken. Goeddoen. Werken aan een mooiere wereld. Spreekt dit jou aan en ben je op zoek naar een betekenisvolle stage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Social Enterprise NL zoekt communicatieve versterking per februari 2021. Lijkt het jou tof om sociaal ondernemerschap te promoten via social media, nieuwsbrieven en toffe artikelen? Lees dan snel verder.

Gewijzigd op 9 december 2020

Wat doet Social Enterprise NL dan precies?
Social Enterprise NL is aanjager, netwerkorganisatie, bruggenbouwer van de groeiende beweging van sociaal ondernemers in Nederland. Samen met meer dan 400 sociale ondernemingen werken we aan de social enterprise sector. Sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het doel is maatschappelijke meerwaarde creëren: impact first! Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Tony’s Chocolonely, Dopper, Happy Tosti en Seepje. 

En wat ga jij dan doen?
Om de impact van sociaal ondernemers te vergroten creëren wij een podium voor sociaal ondernemerschap in het algemeen en onze leden in het bijzonder. De komende maanden ben je dan ook nauw betrokken bij het doorontwikkelen van ons communicatiebeleid.

Daarnaast ga je aan de slag het met het schrijven van nieuwsbrieven in Mailchimp, interviewen van sociaal ondernemers, maken van infographics en ben je een belangrijke speler in het uitvoeren van onze social media strategie. Heb je een (ander) idee om sociaal ondernemerschap onder de aandacht te brengen? Je krijgt de ruimte om hiermee aan de slag te gaan!

Tijdens mijn stage in dit leuke en ambitieuze team heb ik mijn kennis op het gebied van zowel sociaal ondernemen als communicatie verbreed. Ik heb geleerd hoe ik pakkende teksten schrijf en creatieve content maak voor de juiste doelgroep, met de juiste boodschap. De stagewerkzaamheden varieerden per dag en dat maakte het voor mij erg leuk. Daarnaast was er veel ruimte om mijn eigen ideeën in te brengen en te creëren.
Mira Frinsel, Stagiair communicatie Social Enterprise NL

Herken jij je in deze omschrijving?

‣ HBO/WO student;
‣ Actief op social media;
‣ Creatief met vormgeving;
‣ Communicatief sterk: je schrijft foutloos en hebt een vlotte pen;
‣ Je staat bekend om je leergierigheid en enthousiasme;
‣ Je steekt graag de handen uit de mouwen.

En zoek jij dan:

‣ Een afwisselende stage waar je veel kan leren en (creatieve) vrijheid krijgt voor 4-5 dagen in de week, voor een duur van 5-6 maanden, vanaf februari 2021;
‣ Een jong energiek team met collega's die gaan voor impact en kwaliteit;
‣ Een plek waar je goede begeleiding krijgten werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling;
‣ Een passende stagevergoeding;
‣ Een werkplek in het centrum van Amsterdam en een dagelijkse heerlijke lunch. Zoals het er nu naar uit ziet werk je een aantal dagen vanuit huis en een aantal dagen bij ons op kantoor.

Interesse?
Is dit wat je zoekt? We zijn benieuwd wie jij bent! Stuur voor 10 januari 2021 een mail met daarin je CV en (korte) motivatie naar Evelien Pleging - evelien@social-enterprise.nl.​​​​​​ Heb je in de tussentijd nog vragen? Laat het Evelien weten via e-mail of 06-42735309.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •