Nieuws

Tweede Kamer in gesprek over BVm

Op 2 december gaat de Tweede Kamer in gesprek met Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) Mona Keijzer over de Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie' van Tweede Kamerlid Eppo Bruins (ChristenUnie). 

Gepubliceerd op 4 november 2019

Het is een belangrijk moment voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap in Nederland. Wij roepen sociaal ondernemers daarom op om bij dit notaoverleg aanwezig te zijn. Het overleg vindt plaats van 10:00-13:30 uur in de Thorbeckezaal. 

De Initiatiefnota 'Ondernemen met een maatschappelijke missie', waarin Bruins pleit voor de invoering van de BVm, is in september 2018 ingediend. Als reactie daarop heeft Staatssecretaris Keijzer aangekondigd een onderzoek te gaan doen naar 'de mogelijkheden voor betere (h)erkenning' voor sociale ondernemingen.  

Op de agenda van het notaoverleg staan de Initiatiefnota, de Kamerbrief 'Passende regels en ruimte voor sociale ondernemingen' van Staatssecretaris Keijzer en de schriftelijke vragen en beantwoording van andere Kamerleden.

Meer weten over de B.V.m? Lees hier ons visiedocument "B.V.m. De sociale onderneming op weg naar het Burgerlijk Wetboek"

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •