Nieuws

Stichting Lalibela ontvangt pay-it-forward award

In het zonnige Rotterdam mochten we woensdagochtend 25 mei Stichting Lalibela verrassen met de pay-it-forward award! Deze award is een onderdeel van de Butterfly Award, een initiatief van ons in samenwerking met Fred Foundation om inspirerende sociaal ondernemers in het zonnetje te zetten.

Gepubliceerd op 25 mei 2022

Deze Butterfly Award kent een pay-it-forward principe. Dit betekent dat Annet van Otterloo, oprichtster van Afrikaanderwijk Coöperatie, die in april de Butterfly award in ontvangst nam, een stukje van de award doorgeeft aan een inspirerende collega sociaal ondernemer die het verdient om verder te vliegen. Daarbij geeft zij €2.345,67 van haar geldprijs van €12.345,67 door. Annet koos ervoor om de mannen Bernardo Bailey en Ivan Richardson van Stichting Lalibela in het zonnetje te zetten.

Deze Rotterdamse organisatie is een belangrijke speler en verbinder in de multiculturele samenleving van Rotterdam. Zij brengen jong en oud en alle culturen bij elkaar door middel van muziek, educatie, bewegen, eten, kunst en cultuur. Daarvoor organiseren ze activiteiten om de verschillende culturele achtergronden, tradities en gewoontes in een bredere context te plaatsen en om elkaar maar ook om hun omgeving beter te leren kennen en begrijpen. Hun intrinsieke motivatie komt voort uit hun geloof. Ze zijn Rastafari en geloven dat je samen verder komt dan alleen. Ook leert het geloof hen om veel respect te hebben voor de aarde.

Daarnaast ondernemen ze verschillende activiteiten in het groen, zoals tuinonderhoud, het aanleggen van moestuinen en ondernemen ze kleine klussen in en om het huis voor de mensen die het niet breed hebben. Ze werken veel met vluchtelingen samen die hierdoor kennismaken met de Nederlandse samenleving. De winst die ze verdienen die investeren ze weer in goede doelen in Ethiopië.

Meer weten over Stichting Lalibela? Bekijk de website.

De foto is genomen bij het Grondstoffenstation waar Bernardo en Ivan beide ook werkzaam zijn. Het Grondstoffenstation is een centraal punt op de Afrikaandermarkt waar restafval van de markt verwerkt wordt en zwerfafval voorkomen wordt. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •