Nieuws

Op werkbezoek bij 3 sociale ondernemingen in Amsterdam

Op 21 juni organiseerden wij een werkbezoek voor nieuw D66 Tweede Kamerlid Romke de Jong. We bezochten drie sociale ondernemingen in Amsterdam. Het doel van het werkbezoek was om praktijkvoorbeelden van duurzame en maatschappelijk verantwoorde ondernemingen mee te nemen naar de beleidstafels. Aangesloten bij het werkbezoek waren ook Ilse Zaal, lid van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van D66 en beleidsmedewerkers Tom Bouma en Maaike Duenk van D66.

Gepubliceerd op 6 juli 2021

De eerste stop was bij de Chocolatemakers in de Hemhavens van Amsterdam. Enver Loke en Rodney Nikkels namen ons mee in het productieproces van hun chocolade. Zij hebben de zorg voor de gehele keten, van teelt tot reep, op zich genomen om te voorzien dat dit eerlijk, veilig en met zo min mogelijk uitstoot gebeurt.
 
Het werkbezoek vervolgde zich langs de fabriek van Roetz-Bikes. Hier combineert Tiemen ter Hoeven de circulariteit van de fietsenproductie met de inclusiviteit van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij staan onder leiding van Ellen Heeres die zich als directrice van de Stichting Roetz Bikes hard maakt voor de leerweg van deze werknemers.
 
Tot slot brachten we een bezoek aan Fawaka OndernemersschoolMaaike Irizarri van Suchtelen en Thiëmo Heilbron ontwikkelen hier lesprogramma’s, modules en zomerscholen gericht op duurzaam ondernemerschap en inclusiviteit. De programma’s zijn voor kinderen vanaf de basisschool tot en met het voortgezet onderwijs en MBO. Hier sloot tevens fractievoorzitter van D66 Amsterdam Reinier van Dantzig aan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •