Nieuws

Luister nu naar Systeem op de Schop met SUNT

Systeem op de schop, de podcast over sociaal ondernemen van Social Enterprise NL. In deze podcast gaan Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop in gesprek met ondernemers die werken aan een radicaal betere wereld. Welk systeem nemen zij op de schop? Hoe werkt dat, wat gaat goed en wat niet? Voorbij de standaardverhalen, op zoek naar nieuwe inzichten.

Gepubliceerd op 23 augustus 2021

In de 14e aflevering is a woman on a mission te gast bij Stefan en Willemijn. Laura Hoogland, oprichtster van SUNT, is bananenredder en wil de voedselketens verduurzamen met haar bananenbroden. Niet gek dat zij de ontvanger is van de eerste Butterfly Award (www.butterflyaward.nl)!

Ze vertelt over hoe ze begon met het bakken van bananenbroden in haar eigen Amsterdamse keuken. Ze sloot een dealtje met de buurtsuper om de te rijpe bananen over te nemen, daar maakte ze bananenbrood van en verkocht het weer door in die supermarkt. Dat ging zo goed, daar zag ze wel brood in. Niet veel later zat ze met Albert Heijn aan tafel en nu drie jaar later realiseert ze een eigen bananenfabriek om afgekeurde bananen uit de havens in de Benelux zelf te verwerken tot puree.

Sunt groeit hard met bijna 1000 verkooppunten in Nederland en ze maken de stap naar het buitenland. Een groot deel van het succesgeheim is te danken aan hun marketing. De macht van de consument moet niemand ooit onderschatten. Hoe dat zit, hoor je in de podcast en ook praten we nog over het inspireren van andere voedselbedrijven, nieuwe producten, inspiratiebronnen, de uitdagingen op gebied van logistiek, eigen ontwikkeling en teamuitbreidingen.

 

Luister snel naar de nieuwste aflevering in je favoriete podcast app:

> Spotify
> iTunes

Luister ook de andere afleveringen, check www.social-enterprise.nl/systeemopdeschop