Nieuws

Luister nu naar Systeem op de Schop met de Afrikaanderwijk Coöperatie

In de 23ste aflevering van Systeem op de Schop is Annet van Otterloo, initiatiefnemer van de Afrikaanderwijk Coöperatie, te gast. Zij gaat in gesprek met Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop over het opzetten van dit bewonersinitiatief en de impact die zij daarmee maken in de Afrikaanderwijk in Rotterdam.

Gepubliceerd op 9 juni 2022

Annet vertelt over hoe de Afrikaanderwijk Coöperatie is uitgegroeid tot het succes dat het nu is. Zo heeft de coöperatie al meer dan 150 mensen aan werk geholpen en heeft het veel wijkbewoners een zinvolle en plezierige tijdsbesteding gegeven. Bovendien levert de coöperatie al jarenlang een bijdrage aan het oplossen van de wijkproblematiek. Hiervoor hebben Annet en haar team veel stappen moeten zetten en uitdagingen zien te overwinnen. Hoe is de samenwerking met de gemeente? En misschien wel het allerbelangrijkste: hoe creëer je verbinding in de wijk en zorg je ervoor dat de juiste mensen worden bereikt? En hoe krijgen zij van het initiatief? Luister deze aflevering om meer te weten te komen over dit bewonersinitiatief en haar activiteiten en krijg antwoord op al deze vragen!

Onlangs heeft de Afrikaanderwijk Coöperatie de Butterfly Award ontvangen. De Butterfly Award is een initiatief van Fred Foundation en Social Enterprise NL om sociale ondernemingen die hard werken aan een mooi toekomstbeeld in het zonnetje te zetten zonder dat er sprake is van iets te winnen. De Butterfly Award gelooft ook in het pay-it-forward effect. Annet mocht dan ook een andere inspirerende sociaal ondernemer in het zonnetje zetten die het verdient om verder te kunnen vliegen. Deze ondernemer ontvangt ook positieve aandacht en krijgt van de €12.345,67 een geldbedrag van €2345,67 geschonken. In deze aflevering maakt Annet dan ook bekend wie zij deze pay-it-forward toekent. De shoutout van deze podcast gaat dan ook naar Stichting Lalibela, die wij inmiddels de pay-it-forward award hebben uitgereikt. Je leest er hier meer over. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •