Nieuws

Kabinet kiest voor een eerlijke economie

Het kabinet wil naar een ‘ondernemende, innovatieve en eerlijke economie’ zo staat in het nieuwe coalitieakkoord 2021-2025. Ondernemers met een maatschappelijke missie zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. 

Gepubliceerd op 15 december 2021

Het kabinet omschrijft het als volgt: 

“Met het oog op het behoud van een gelijk speelveld, wordt maatschappelijk ondernemerschap gefaciliteerd door de introductie van de Maatschappelijke B.V. Ook komt er voor maatschappelijk ondernemen één duidelijk kader met rapportage-eisen, en maakt het kabinet met een aangepast voorstel voor duurzaamheidsinitiatieven een uitzondering op de Mededingingswet mogelijk.” 

Stefan Panhuijsen, namens de directie van Social Enterprise NL: “Wij zijn erg blij met deze concrete ambitie van het nieuwe kabinet. De BVm was al eerder aangekondigd, maar het is belangrijk dat het nieuwe kabinet dit bevestigt. Dat geeft ondernemers en andere stakeholders vertrouwen. Wij hopen dat de totstandkoming van de BVm nu ook in een versnelling komt.”  

We blijven in nauw contact met beleidsmakers en politiek om ervoor te zorgen dat dit stimulerend beleid wordt dat de impact van sociaal ondernemers vergroot en aansluit bij lopende initiatieven zoals de City Deal Impact Ondernemen.

Wat is jouw eerste reactie op het regeerakkoord? Laat hieronder jouw mening in een bericht achter!

Sandra Ballij van Ctalents deelt haar eerste reactie: 

Gesprek laden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •