Nieuws

Hoe Valyuu werkt aan een wereld waarin alle elektronica in gebruik is

“De Status Quo veranderen van de refurbished electronic markt”, dat is het systeem die Ferhat Topuz – oprichter van Valyuu – op de schop neemt. Hij is te gast in de nieuwe podcastaflevering van Systeem op de Schop.

Gepubliceerd op 15 december 2023

Ferhat Topuz had tijdens zijn studie Architectuur een bijbaan in een T-Mobile winkel. Hier merkte hij dat klanten graag ook hun oude telefoon wilde inwisselen, maar hier geen passende optie voor was. Samen met zijn toenmalig collega en co-founder Arvin Esterabadi bedacht hij dat dit beter moest.

“Er zitten ongelofelijk veel intemediars tussen de eerste verkoop van een product en het terecht komen bij een koper die het product uiteindelijk wil hergebruiken.”, vertelt Ferhat. Valyuu zorgt ervoor dat de producten een zo kort mogelijke afstand hoeven af te leggen, omdat dit van groot belangrijk is voor het milieu. 60% van de mensen hergebruikt hun elektronica niet, omdat de huidige services die bestaan te veel moeite kosten en de aangeboden producten niet altijd van goede kwaliteit zijn. Bij Valyuu verkoop je in slechts drie stappen je product. Je hoeft geen foto's of beschrijving toe te voegen en hoeft ook niet te onderhandelen voordat je een product kunt verkopen. Je stuurt je elektronica op naar Valyuu en zij doen al het werk voor jou. Beluister deze aflevering van Systeem op de Schop om meer te weten te komen!

Luister naar deze nieuwste aflevering in je favoriete podcast app:

Spotify
> iTunes

Luister ook de andere afleveringen, check www.social-enterprise.nl/systeemopdeschop
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •