Nieuws

Het Economiedebat: de hoogtepunten

De verkiezingen zijn van start! De (online) campagnes lopen op zijn eind, waarbij vooral de verkiezingsdebatten een belangrijk podium blijken voor politici. Zo ook Het Econonomiedebat van Social Enteprise NL en De Balie. Bekijk de hoogtepunten van het debat in de video. 

Gepubliceerd op 15 maart 2021

Een toekomstbestendige economie 
Op 1 maart organiseerde Social Enterprise NL samen met De Balie Het Economiedebat. Het debat ging over de inrichting van de economie van de toekomst. Moeten we ons uit de crisis investeren? “We leven in een economie die eigenlijk tegen mens en planeet werkt en we moeten toe naar een economie die voor mens en planeet werkt.” aldus Barbara Kathmann van de PvdA. Kunnen we ondernemers die het goed doen belonen en ondernemers die het niet goed doen bestraffen? En welke politieke ambitie en visie zijn belangrijk voor sociaal ondernemers? In de video zie je een paar korte fragmenten van Het Economiedebat. 

“We leven in een economie die eigenlijk tegen mens en planeet werkt en we moeten toe naar een economie die voor mens en planeet werkt.”
Barbara Kathmann, PvdA

Meer weten?

Benieuwd naar het hele debat? Kijk het hier terug. 

Social Enterprise NL publiceerde eerder het Manifest Impact Economie. We presenteren hierin 5 speerpunten waar de politiek werk van moet maken op weg naar de impact economie. Download hier het manifest en deel het in jouw netwerk! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •